Najbolja ekipa Crikvenice rastužila nove prvoligašice
Objavljeno: 02.05.2017.

Na proslavi proglašenja sportaša Grada Crikvenice, udarne nagrade došle su u ruke igračica Murvice.

Najbolja ekipa grada u seniorskoj konkurenciji, najbolja ekipa u kadetskoj konkurenciji, Petra Filipović, kapetanica Murvice najbolja mlada igračica grada i Mladen Prskalo najbolji trener u ženskoj konkurenciji. Uspjeh, jer u Crikvenici djeluju 33 sportske udruge. Kapetanica Murvice na večeri je ujedno slavila svoj 18. rođendan, a igračice su na prigodnom domjenku najprije na proglašenju, a potom i u klubskim prostorijama donijele odluku. U Ivaniću idemo pokušati pobjedom ili što boljim otporom prvakinjama koje su izgubile tijekom cijelog prvenstva samo jedan bod upravo od Murvice, sezonu zaključiti na najboolji način. Dokazati da je gubitak naslova splet okolnosti.

U Ivaniću gošće su dočekale pune tribine, skoro 400 bučnih gledalaca željelo je pobijedom proslaviti naslov i ulazak u 1 Hrvatsku rukometnu ligu.

Murvica nije dozvolila da se domaće igračice razmašu. Zatvorena su oba domaća krila, smanjena je gostujuća realizacija čemu je pridonijela i sjajna Sara Mandekić na golu Murvice, iako je u nastavku dobro branila i Romina Antić. Kako su igračice trenera Prskala igrale vrlo racionalno, sa malim brojem izgubljenih lopti, otpale su sve domaće kombinacije – igra na krila, kontre, brzi centar...

Lopta u rukama igračica iz Crikvenice bila je kao u najsigurnijem sefu neke od švicarskih banaka.

Sa druge strane Antonija Butković i Ivona Skorić same su postigle više golova nego cijela ekipa trenera Abramovića.

Veliki broj golova pao je kao posljedica dobro odrađenih napada koji su završavali na crti, kod nenamašne Debelić, za koju Ivanić nije imao rješenja nego brojnim prekršajima za najstrožu kaznu pokušati se odhrvati u utakmici koja je već do odmora bila rješena.

U nastavku gošče su zaigrale još agresivnije, a rezultat je u 51. stigao do ogromnih 19:28, a dvije minute kasnije i do najvećih 21:31.

Velika večer domnantnih igračica Murvice nagrađena je burnim aplauzom, a gošće su ostale i na slavljeničkoj večeri novih prvoligašica.

Iza ekipe trenera Prskala ostala je sjajna sezona, koja je mogla završiti i ulaskom Murvice u 1. ligu, ali... Nedostajala je jedna pobjeda.

U klubu se okreću pripremama za novu sezonu, ali prije toga će kadetkinje (2002. godište i mlađe) nastupiti na PH na kojemu već tri godine uspješno igraju.

Ekipa će i iduće godine ostati na okupu, ali uz osvježenja koja su već u Kotorskoj 15b, a njihova registracija za Murvicu će zvučno odjeknuti u regiji.

DRUGA HRL-ZAPAD – 22. KOLO
IVANIĆ 23 (11) - MURVICA 31 (16)

IVANIĆ ŠSD Žeravinec. Gledalaca: 400. Suci: Kopač – Prelogar (Zagreb).

IVANIĆ: Karaula, Kinderman, Petreković 2, Malec 4, Krznarić, Mrazović 3, Pejić, Pezić 2, Ajduk, Abramović, Gunjač 1, Krajpl 2, Barišić 8 (3), Hren, Lešković, Orlović 1.
MURVICA: Antić, Juričić 2, Papić, Smoljan, Filipović 2, Debelić 1, Lekaj, Butković 11 (2), Skorić 13 (5), Poslek, Tus 2, Grozdek.

Sedmerci: Ivanić 4 (3), Murvica 10 (7).
Isključenja: Ivanić 8 minuta, Murvica 2 minute.

S. Lončarić

 

Top