Velike novosti u kuglanju - elitni rang natjecanja
Objavljeno: 03.04.2017.
Kuglači Crikvenice vrlo su ozbiljan sportski klub. Ne samo na razini Crikvenice. Sa respektom se govori na svim razinama o kuglanju kraj Dubračine, sportu koji u našem gradu ima veliku tradiciju.
Od jeseni KK Crikvenica ulazi u elitni rang natjecanja. Stari beskućnici postali su članovi 1. HKL - jug. Rang natjecanja koji je uvjerljivo najači od sportskih klubova u gradu po zemljopisnoj raspostranjenosti.

Sastav lige sačinjavaju slijedeći klubovi: Istra-Poreč, Šubičevac-Šibenik, Plitvice-Plitvička jezera, Klek-Ogulin, Splitska banka-Split, Željezničar-Karlovac, Bojovnik-Trilj, Imotski-Imotski i Crikvenica.

U tijeku je kvalifikacijski susret za popunu lige. U subotu je održana prva utakmica u Rijeci između Rijeke i Zadra, koji je domaćin pobijedio 7:1. Uzvrat je kroz sedam dana u Zadru. Na prvoj utakmici bila je i manja skupina ljubitelja kuglanja iz Crikvenice...

Klubovi su se trebaju izjasniti o nastupu u ovoj elitnoj ligi najkasnije do 2. lipnja. Klubovi koji odustanu od natjecanja padaju u nižu ligu, a klubovi koji se neopravdano ne prijave za natjecanja padaju u najniži stupanj natjecanja.

Zanimljiv je i impresivan popis klubova koji su u čekaonici. To su: Vrlika–Split, Goranin-Delnice, Promet-Split, Kupa-Ozalj, Sinj-Sinj i poražena momčad iz kvalifikacijskog susreta Rijeka-Zadar.

Prema saznanjima iz KK Crikvenice, naši kuglači su skoro sa sigurnošću prihvatili natjecanje u novoj ligi. Na ruku im ide i činjenica, da je nova kuglana u Bakru pred otvorenjem.

S. Lončarić
Top