Rutinska pobjeda u osrednjoj utakmici
Objavljeno: 20.03.2017.
Vratila se je Murvica navikama pobjeđivanja, ali osjetno teže od očekivanoga.Čvrste i fizički jače gošće prvih 15 minuta više nego dobro parirale su favoriziranoj Murvici.

Murvica je imala problema sa realizacijom sedmeraca. Domaće igračice čak u 5 navrata propustile su realizirati sa crte od sedam metara. Začarani sedmerac...

Nisu ni vratarke imale dojmljiv učinak. U 14:46 izašla je Sara Mandekić, a Romina Antić je sa 3 obrane, od čega i jedan sedmerac, pridonijela prvom rezultatskom odvajanju.

Petra Filipović nije ulazila u igru, što se je više osjetilo na igri domaćih igračica u obrani. Kako je utakmica odmicala, Juričić i Butković preuzele su obrambene zadatke ozlijeđene domaće kapetanice, pa su stvari došle u planirane okvire.

Izvanrednu utakmicu odigrala je Ivona Skorić, koja je postigla 13 golova, od čega 8 u nastavku. Da je bila priobranije u određenim situacijama vjerovatno bi oborila vlastiti rekord postignut na utakmici sa Seniom, ali tada u dresu Orijent-Presofelexa, kada je postigla košarkaških 18 golova.

Posebne pohvale idu na račun igre Ane Debelić, koja je uz realizaciju složenih situacija na crti, iznudila osam sedmeraca, od 10 dosuđenih za sastav Mladena Prskala.

Maksimalan učinak imala je Marija Tus, desno krilo Murvice, koja ove sezone nije igrala desni višak, ali je usprkos tome svestrana krhka Tus postigla 3 efektna pogotka.

Marijeta Lekaj odličan je starter i svoj doprinos u igri u potpunosti je opravdala.

Gošće više nego dobre, ali je fizička sprema koja je obilato na strani Murvice i uradka kondicionog trenera Marka Troskota presudila.

2. HRL –ZAPAD (ŽENE) – 17. KOLO

MURVICA 35 (16) - SLOGA 29 (14)

CRIKVENICA Gradska sportska dvorana. Gledalaca: 75. Sutkinje: Kirasić – Stipetić (obje Ogulin).

MURVICA: Antić (5+1), Kršul, Skorić 13, Ljubanović, Papić, Juričić 6, Smoljan 1, Filipović, Debelić 4, Lekaj 4 (2), Mandekić (6+0), Pešut, Malešević, Grozdek 1, Poslek, Tus 3, Butković 3 (3).
SLOGA: Dejanović 4, I. Lenard 1, Bičanić 4, Gujić 5, Čop, Bijelić 2, K. Lenard 1, Horvat (6+3), Bušić 4, Bolfek 1, Matijaščić 7.

Sedmerci: Murvica 10 (5), Sloga 4 (3).
Isključenja: Murvica -, Sloga 12 minuta.

S. Lončarić

 

Top