Bodovi otišli preko Učke, ostala utjeha zbog igre
Objavljeno: 20.03.2017.
Sport se igra za bodove, a Crikvenica niti nakon tri proljetne kola još nema bodova.

Kirci su u društvu Lokomotive, jedina dva kluba koju još nisu došli do boda, što nije nimalo utješno, jer su lokosi već sigurni županijski ligaši.

Nogometašima Crikvenice opet su stizale pohvale za prezentaciju protiv Pazinke, ali to ide u opisnu kategoriju koja se nigdje ne piše. Činjenica da je Crikvenica igrala prvih pola sata vrlo dobro, ali bilo je još odličnih razdoblja i kasnije.

Nažalost domaći napad ne može postići golova, koliko ih manjkava, naivna i porozna obrana može primiti na svakoj utakmici. Crikvenica je u prve tri proljetne utakmice primila već 9 golova i polako klizi prema donjem dijelu ljestvice. Usprkos odličnom vrataru Sandru Sroku, koji je i na ovoj utakmici skupa sa Frančiškovićem bio najbolji igrač domaće momčadi.

Krajem ove natjecateljske sezone, kao uostalom i prijašnjih godina ligu napušta tri kluba. U praksi to baš i nije tako... Sa druge strane ulaze tri prvaka (Istra, Hrvatsko primorje, Ličko-senjska županija), što se nije dogodilo od sezone 2015/16 kada je ušao Otočac. Ove godine u Lici vodi Croatia iz Ličkog Osika, bez namjere da se priključi ovom društvu.

Važno je ovo istaknuti, kako bi se sagledala situacija koja čeka klubove na dnu ljestvice. Lokomotiva je sigurni putnik u niži rang, a za drugog putnika voditi će se žestoka borba.

Nehaj je poprilično uložio u respektabilni, napadački orijentirani sastav koji nakon poraza u Labinu još uvijek podosta kasni za Orijentom. I ovo treba znati jer Crikvenica iduće subote gostuje ispd Nehaj kule, a kroz 14 dana ispod Kotora dolazi Orijent.

Borba se rasplamsava, 36 bodova je još u talonu i usprkos činjenici da su naši nogometaši samo dva boda od klubova u kojima se polako pale lampice alarma (22 u odnosu na konkurenciju sa 20 bodova). Sukladno tome se trebaju sve strukture kluba i postaviti. Igra je bila dobra u velikomo dijelu utakmice, ali su pogreške obrane (Smojver, Merle) kumovale porazu. Uz neospornu činjenicu da je u ovom trenutku Pazinka, iako novajlija u MŽL NS Rijeka. potentnija i bolja momčad.

MŽL NS RIJEKA – 18. KOLO

CRIKVENICA 2 - PAZINKA-PAZIN 3

CRIKVENICA Gradski stadion. Gledatelja: 130. Sudac: Bojan Sobol (Hreljin)
Strijelci : 1:0 Butorac (17), 1:1 Maružin (29), 1:2 Maružin (39), 1:3 Lepinjica (75), 2:3 Rubčić (84).

CRIKVENICA: Srok, Merle (od 46. Gašparović), Vukelić, Smojver, Xheladini, Imamović, Kuna (pd 83. Prpić), Buršić (od 77. Kustić), Rubčić, Frančišković, Butorac. TRENER: Joso Vukelić.
PAZINKA: Fungrčić, Batel, Levak, Pinčan, Maružin (od 79 Vale), Matika, Rudela, Ivetac (od 61 Zgrablić), Lepinjica (od 90. Prenc), Rabar, Krajcar (od 81 Damijanić). TRENER: Mirko Matika.

Crveni karton: Xheladini (69)
Igrač utakmice: Loren Maružin

S. Lončarić

 

Top