Plasman košarkaša izboren - uprava večeras donosi odluku
Objavljeno: 06.03.2017.
Košarkaši Crikvenice subotnjom pobjedom protiv Rovinja osvojili su drugo mjesto u A-2 ligi-zapad, koje donosi nastavak natjecanja za popunu A-1 lige.

U KK Crikvenici moraju sjesti. Ne ovih dana, već danas. Odluka o daljnjem natjecanju I participaciji može imati dalekosežne posljedice.

Krenimo redom -

Kvalifikacije kao produžetak ovogodišnjeg ciklusa natjecanja koje počinje već ove subote nova su liga sa osam sudionika i 14 dadatnih utakmica. U klubu su procijenili da bi troškovi ove dodatno produžene lige iznosili između 90 i 100 tisuća kuna. Liga se igra subotom i nedjeljom, što bi igrače u radnom odnosu dodatno opteretilo.

Posebno stožernog igrača Marka Benića, koji je poslom vezan izvan Crikvenice.

Klubovi sudionici ovog natjecanja su primjerice Jazine, Kaštela, Vern, Dubrava, Belišće, Borovo...

Grad Crikvenica u ovom je trenutku jedini grad u Hrvatskoj koji sa četiri kluba ulazi u borbu za natjecanja u najvišim stupnjevima natjecanja. Analizom svih ligaških natjecanja u našoj zemlji, taj omjer će ostati do kraja proljeća.

Boćari Sv. Jakova, Murvica, KK Crikvenica i STK SV. Jakov pred vratima su raja, uspjeh sa kojim se ove godine nitko neće moći podičiti. Barem ne u Hrvatskoj.

U KK Crikvenici će do kraja dana stati na loptu i odlučiti o krucijalnom pitanju i odvagnuti sve „pro et contra“.

Uz činjenicu da prijelazni rok traje do srijede (24,00) u klubu su svijesni da udarni igrači više nisu u cvijetu mladosti (Šamanić, Komadina, Benić). Velika je dobna razlika između sadašnjih nositelja igre, do igrača koji tek dolaze.

U pozadini priče izviruje uvijek i financijski aspekt i opterećenje igranjem dvije utakmice tjedno. U amaterskom klubu...

Sačekajmo odluku uprave KK Crikvenice večeras. Dečki uvijek potežu prave poteze, nema razloga da im ne vjerujemo...

I da spomenemo rezultat subotnje utakmice –

CRIKVENICA – ROVINJ 99:75 (27:14, 24:17, 33:15, 15;29)

CRIKVENICA: Bilalović 22, Maruna 24, Mandžuka 14, Komadina, Šamanić 17, Glavan, Car, I, Benić 11, Maričić 3, M. Benić 10.

Crikvenica je prvenstvo završila kao najefikasnija momčad lige sa učinkom

2. CRIKVENICA 22 16 6 1996:1677 38 (+319) 90.72:76,04

S. Lončarić

 

Top