Nogomet - Lider prejak za domaćina
Objavljeno: 06.03.2017.
U sportu postoji više vrsta i kategorija poraza. Zasluženi, nezasluženi, slučajni, namjerni, inscenirani, kladioničarski...
U konačnici pobjedniku idu pohvale, bodovi - poraženome niti mrvice.

Poraz Crikvenice od lidera Lošinja ide u kategoriju izgubljenih utakmica u kojima se boljem protivniku treba stisnuti ruka za dobru igru i pobjedu na travnjaku.

Činjenica da je Crikvenica igrala vrlo dobro, čak i odlično u prvom poluvremenu.

Ipak u 9. minuti na prvim, velikim iskušenjima je Srok koji brani udarac Jerneića sa lijeve strane smjelim istčavanjem u ulaskom u otvoreni šut. Do odmora Srok je još u dva navrata odlično i pravovremeno reagirao smjelim utrćavanjem u gostujuće udarce i prilike.

Crikvenica se nastoji odhrvati smjelom i otvorenom igrom u kojoj su pokušaji Rubčića u 18. minuti uz obranu Popovića, te akcija Merle-Buršić najizglednije.

Lošinj je momčad koja ima posložene sve linije, a osobito sigurno su gosti djelovali na svojoj polovici terena. Sve lopte u momčadi Igor Tkalčevića imaju svoj smisao, putanju. Bez improvizacije, nasumce napucanih lopti.

U takvoj konstelaciji snaga Crikvenica je odigrala jednu od svojih najboljih utakmica u posljednje vrijeme. Lopta i dodavanja pod punom kontrolom, povezane i na podu, ali bez žestine u fazi napada.

Tek što se je krenulo sa centra, preciznije u 46. sekundi drugog poluvremena silina napada Lošinja sa lijeve strane završila je ubaćajem na gol-liniju, gdje je Mrvčić ugurao loptu u mrežu za 0:1.

Vrlo efektno završila je i akcija otočana u 67. minuti, kada je akcija krenula sa suprotne, desne strane, a odmjereni udarac Fatića sa 15 metara pomilovao je suprotnu vratnicu odličnog Sroka i odsjeo u mreži.

Crikvenica je nastavila igrati korektno pružajući otpor u granicama svojih mogućnosti.

U 68. minuti trese se vratnica Popovića nakon udarca Rubčića, da bi u idućoj minuti Popović odlićno reagirao izacivši loptu u sedmi korner.


Međužupanijska liga NS Rijeka - 16. kolo

CRIKVENICA – LOŠINJ 0:2

Gradski stadion. Gledatelja 140. Sudac: Bojan Sobol (Hreljin).
Strijelci: 0:1 Mrvac (46), 0:2 Fatić (67)
Žuti kartoni: Buršić, Merle (Crikvenica), Udović, Kauzlarić (Lošinj)

CRIKVENICA: Srok, Merle, Mijolović (64. Pravdica), Frančišković, Smojver, Xheladini, Rubčić, Kuna, Buršić, Butorac, Imamović (80. Kustić)
LOŠINJ: Popović, Valenčić, Jergović, Erceg (40. Mrvac) , Belobrajdić (78. Faflja), Udović, Tomić, Kauzlarić, Fatić, Babić, Jerneić (86. Antoninić)

S. Lončarić

 

Top