Rukomet - Derbi u labinskom ozračju
Objavljeno: 03.03.2017.
Problemima usprkos, rukometašice Murvice nižu uspjehe.

Predsjednik kluba Damir Ljubanović, veliki je navijač nogometaša Rijeke i nudi dodirne točke svoja NAJ kluba - „Ni Rijeka ni Murvica neznaju za poraz već godinu dana“.

Srijedu je Murvica pokazala svoju raskoš u zaostalom susretu Druge HRL-zapad, koji je ujedno bio i susret za prestiž u Hrvatskom primorju., u utakmici sa Seniom,

Doputovale su gošće u jakom sastavu. Ena Konta, Kristina-Kika Vrkljan prvoligaške igračice koje su nosile i dres reprezentacije, Bradanovićka svojevremeno igračica Orijent-Presolfex...

Gošće željne bodova za spas od zone ispadanja.

Sa druge strane Murvica bez najbolje sprotašice Crikvenice Petre Filipović koja je uoči utakmice osjetila veliku bol u nozi. Već je na pretragama i sigurno neće participirati u novom velikom rukometnom derbiju koji donosi niz zanimljvih duela.

U nedjelju će Murvica (16,00) u nastojanjima da dočeka posljednje kolo prvenstva i odlazak u Ivanić poravnata sa direktnim konkurenticama odigrati u svojoj dvorani utakmicu sa Rudarom.

Trener Mladen Prskalo će dodati – „S obzirom da iduće kolo imamo najteže gostovanje ovog dijela prvenstva sa Lokomotivom u Zagrebu, nije alarmantan čak niti jedan prvenstveni poraz. Odluka o prvaku ionako se odlučuje u Ivaniću. Tko pobijedi ulazi u Prvu ligu.“

Utakmica Murvice i Rudara ima niz dodirnih točaka. Na obje klupe naći će se stručnjaci iz Labina i suigrači iz Rudara Diego Datos i Mladen Prskalo.

Dodatno na klupi Murvice sjedi još jedan igrač Rudara – Ramiz Džekić, dramaljski zet.

Ivona Skorić, igračia koja je ekipi Murvice postala aditiv kvalitete. efikasnosti, ozbiljnosti i profesionalnog pristupa sportu igrala je jednu sezonu u Labinu, nakon što je sjajan projekt Orijent-Presoflexa završio neslavno – zbog besparice.

Utakmica sa mnogo dodirnih toćala igračica Rudara, nekada sjajnih labudica u čijim su redovima igrale Kokot, Galo, Pandžić, Benković, Radović, Zahtila, Šverko... Mnoge od njih kasnije nenadmašne igračice Zameta.
Sve je bilo dobro dok se na rukometnoj karti regije nije pojavio uljez iz Crikvenice – rukometašice Murvice.

Ukoliko prizdravi, i ovu utakmicu će sa mikrofonom pokrivati isti moderator koji je vodio i utakmice prije 20-30 godina u Labinu, kada je rukomet u tom gradu bilježio svoje zlatne trenutke.

S. Lončarić

 

Top