Rukomet - Druga HRL - Zapad - 10.kolo
Objavljeno: 20.02.2017.
Četiri boda odlaze na Sušak. Voljom ždrijeba dvije rukometne momčadi sa Sušaka, Pećine i Trsat gostovale su u nedjelju u Crikvenici.

Domaćini Selce i Mornar dugo su prijetili, u pojedinim razdobljima igre vodili sa visokim rezultatima, ali su na kraju ostali kratkih rukava.

SELCE 23 (13) - PEĆINE 25 (8)

CRIKVENICA Gradska sportska dvorana. Gledalaca: 125. Suci: Luketić - Tomović (Rijeka).

SELCE: Tot, R. Antić 1, Brnić 3 (2), Pobor, Orlić 5, Kabalin 1, Poštić 1, Čajić, S. Antić, Piškulić 1, Krpan, Krišković, Bačić 5 (1), Seferagić 2 (1), Cuculić 4, Jeličić (16).

PEĆINE: Pejčinović, Balas 3, Švabić, Kostelac, Lipović 3 (1), Sila, Vujović 3 (1), Badanjak, Pribanić 4, Matošević 2, Sančanin (15+2), Bakunić, Gaši 6, Šunjić, Pešutić 2, Katainić 2.

Sedmerci: Selce 7 (5), Pećine 4 (3).
Isključenja: Selce 14 minuta, Pećine 6 minuta.

Maškarana skupina Selačka mantinjada dala je poseban ugođaj utakmici u kojoj su domaći rukometaši istrčali osjetno ojačani u odnosu na jesenski dio prvenstva.

Bučna limena glazba nizala je pjesme, a domaći rukometaši počeli zasipavati gol vodeće momčadi Druge HRL-zapad. Nakon petnaestak minuta, uz pomoć superiskusnog Darka Jeličića i njegovih vrijednih obrana došli su do pomalo nestvarnog vodstva 13:4.

Do odmora Pećine su se počele približavati, ali je u nastavku Selce došlo do novog rezultatskog iskoraka. U 38. minuti ponovno je prednost nabujala na +7 (17:10).

Gpsti se ne predaju u završnici utakmice i susret privode kraju sa velikim uspjehom. Trener Knežević uočio je uzastopne predvidive pokušaje domaćeg napada da u nedostatku vanjskog šuta pokušaju loptu dodati svojem kružnom napadaču, što je bio lak plijen za gostujuću obranu. U samo 3-4 minute žuti su došli do 6 laganih lopti, iz kojih su slijedile brze kontre.

MORNAR 24 (10) - TRSAT 27 (13)

CRIKVENICA Gradska sportska dvorana. Gledalaca: 115. Suci: Kasunić - Nikolovski (Karlovac).

MORNAR: Zena (9), Matejčić 3, Čupić 3, Jurić 1, Albin Mutiši, Britvić, Bilobrk 2, Armen Mutiši 1, Car, Mijić 5, Mrakovčić 7 (3), Oroši, Knežević, Domijan 2.

TRSAT: A. Katić 2, Jerčinović 1, Prpić, Pavletić, Škorić (6+2), Žepina 13 (2), Zakšek (4), Memić 2, Ujević, Kavran 4, I. Katić 1, Polić 4.

SEDMERCI: Mornar 7 (5), trsat 3 (2)
ISKLJUČENJA: Mornar 12 minuta, Trsat 8 minuta.
Diskvalifikacije: Armen Mutiši (23-uz prijavu), Marino Žepina (53)

Mornar je odlično ušao u utakmicu i poveo sa visokih 6:2 i neobjašnjivo stao. Narednih 17-18 minuta mreža Škorića se nije zatresla, a gosti preko Žepine, strijelca 13 golova dolace do 6:12. Prije odlaska na odmor dobro oraganizirani domaći naoadu najavljuju za nastavak utakmicu neizvjesnu utakmicu.

I urpavo to se je dogodilo. Mornar vraća vodstvo, ali Žepina je nezadrživ, U nastavku na golu Trsata j Zakšek i mreža gostiju se ne trese. Slijede i Crveni kartoni Aremena Mutišija, potom i glavog strijelca gostiju, a Mornar klone i prepušta u završnici susreta teško izboren povoljan rezultat, kojega su sustavno gradili drugo poluvrijeme.

Trener Orlović ima korketnu mladu momčad, koja je u usponu. Domaćin je imao prilično primjedbi na odluke sudačkog para iz Karlovca, koje su dizale tenzije. U nekoliko navrata gnjev sa domaće klupe bio je opravdan, što nimalo ne umanjuje vrijednost pobjede Trsata.

S. Lončarić

 

Top