Košarkaši u vrlo nezgodnom položaju
Objavljeno: 20.02.2017.
Dva vezana gostovanja (Pula 1981, Kraljevica) košarkaše Crikvenice su odmakli od željenog drugog mjesta.

Poraz u Puli, utješna pobjeda protiv Kraljevice, samo dva kola do kraja prvenstva izglednu priliku da KK Crikvenica nastavi natjecanje bez „deuxa et machine“ ušle su u sferu teorije.

Istrauni je zasjeo na drugo mjesto dva kola do kraja regularnog rijeka natjecanja. Kombinacije da Crikvenica dohvati željenu drugu poziciju koja nastavlja natjecanja, ulaze u nauku koja svoje osnove ima u pretpostavakama - „što bi bilo kada bi bilo“.

Do kraja prvenstva još su dva kola. Činjenica da Crikvenica ima dvije lakše utakmice, Jadranku u Malom Lošinju, gdje na Bočcu bučna i akustična dvorana mogu biti opasne. U posljednjem kolu u Gradsku sportsku dvoranu dolazi „fenjeraš“ Rovinj.

Ali Istrauni ima i pobjedu više.

Sa druge strane Istrauni, koji je ove godine zaigrao ligu za brojnim potentnim igračica iz Dalmacije i Zagreba i studenata u Puli, ima težu završnicu. Od prošlogodišnjeg sastava za Istrauni igraju samo dva igrača, uglavnom u ulogama „grijača klupe“. Gradski derbi sa Pulom 1981, koja također ima neke istina vrlo majušne teoretske šanse da dohvati drugo mjesto, te zahtjevno gostovanje na Kastvu. Momčad Istrauni realno može riješiti pozitivno oba susreta u svoju korist.

Jedan poraz za Istrauni, Crikvenici donosi potrebno drugo mjesto ostvareno na terenu, pod koševima.

Postoji i „jocker zovi“, a on se zove pozivnica ili popularna „wild-card“, čemu se romantičari nadaju, ukoliko gornje kombinacije krenu po zlu.

Činjenica da KK Crikvenica posljednje desetljeće prvenstvo nije završavala sa ovako enormnim brojem poraza (6). Kvota koju nekada nisu ispunili niti u 2-3 vezane godine...

U posljednja dva kola na gostovanjima Crikvenice je igrala u slijedećim formacijama: 

PULA 1981 – CRIKVENICA 86:77 (23:23, 20:15, 23:21, 20:18)

CRIKVENICA: Modić 9, Bilalović 33, Car, Maruna 18, Komadina 3, Šamanić 18, I. Benić, Maričić, M.Benić 6.

KRALJEVICA – CRIKVENICA 69:89 (19:19, 16:25, 17:22,17:23)

CRIKVENICA: Modić 15, Bilalović 26, D. Car 2, Maruna 12, Mandžuka 2, Komadina 10, Šamanić 4, S. Car, I.Benić 4, Maričić, M. Benić 9.

S. Lončarić

 

Top