Nastavlja se mrtva trka sa Ivanićem
Objavljeno: 13.02.2017.
Proljetni dio prvenstva u koji kreće Murvica sa velikim ambicijama krenuo je za domaće rukometašice u stilu jesenskih izdanja.
Ipak u prvih 8-9 minuta, gošće su povele 2-4, a trener Prskalo morao je zatražiti minutu odmora kako bi potaknuo svoje igračice na čvršći pristup u obrani.

U narednih desetak minuta domaće igračice krenule su furoznom serijom od 8-0, koju igračice Siska više nisu mogle pratiti. Impresionira fizička sprema sa kojom su igračice Murvice ušle u ovo prvenstvo, u čemu se itekako može isčitati stručni uradak kondicionog trenera Marka Troskot, što je bilo vidljivo i u nastupu Murvice tijekom tjedna protiv Zamećanki u Rijeci (29:26).

Domaća struka nije željela riskirati, pa u igru nisu ulazile Lekaj i Grozdek zbog bolesti i lakše ozljede.

Udarna sedmorka ipak je bila prejaka, a Ana Debelić na crti odigrala je sjajno i učinkovito poluvrijeme. Najbolje od kada igra u Crikvenici. Pravovremeno je servisirana odličnim loptama sa očima, koje su distribuirale nositeljica tempa domaće ekipe Petra Filipović, Ivana Juričić i Ivona Skorić. Prodori Antonije Butković bili su nezadrživi i domaća ekipa je na odmor otišla sa velikih +9.

Još deset minuta nastavka odigrala je udarna sedmorka, nakon čega su počele ulaziti igračice koje inače manje igraju. Uspješno su odmijenile prvotimke, a posebno dobro branile su sve tri golmanice.

Tijekom drugog poluivremena stigla je i vijest iz Zagreba, za koju su domaće igračice očekivale da će biti bolja. Direktna konkurentice za naslov prvakinja, igračice Ivanića pobijedile su Lokomotivu II, što je ove dvije ekipe ostavilo u mrtvoj utrci – do idućih utakmica...

MURVICA 32 (19) - SISAK 23 (10)
CRIKVENICA Gradska sportska dvorana. Gledalaca: 65. Sutkinje: Višnjič – Wolfand (Rijeka).

MURVICA: Antić (2+1), Marta Pešut (1), Mandekić (8+2), Kršul 1, Ljubanović, Papić, Skorić 4 (1), Juričić 6, Smoljan, Filipović 5, Debelić 8, Lekaj, Matea Pešut 1, Grozdek, Tus 1, Butković 6 (1).
SISAK: Kardaš (8+1), Ančić 4, Briševac 2, Kurtić, Knežević 5, B. Mišević 5, Repustić, Hajduk, Gorupić 3, M. Mišević 4 (2), Pufek.

Sedmerci: Murvica 3 (2), Sisak 5 (2).
Isključenja: Murvica 4 minute, Sisak 4 minute.

S. Lončarić
 
Top