Sudbina rukometnih nada u rukama rođaka
Objavljeno: 06.02.2017.
Zvonimir Kutija i Ivica Žirovec prvi su rođaci, bratići. Zaljubljenici u rukomet. Obojica su bili dugi niz godina uspješni igrači.
Počeli su u Mornaru iz Dramlja, sredinom osamdesetih godina orošloga stoljeća. Žika je do kasna igrao rukomet. Sa Nenadom Klanfarom bio je najdugovječniji igrač Mornara.

Zvonimir Kutija bio je i igrač Crikvenice, a na Final-fouru Rukometnog kupa HRS u Splitu bio je i prvi strijelac završnice. Bio je to najveći uspjeh RK Crikvenice u povijesti.

Bratići su i dalje u rukometu, uče nadarene rukometašice i rukometaše. Obojica sa visokim školskim obrazovanjem, koje su dodatno nadopunjavali doškolovanjem za potrebne (najviše !) trenerske licence.

Ovaj vikend sa svojim ekipama gostovali su u Rijeci, te su u Centru Zamet do nogu potukli svoje protivnike.

Ivica Žirovec vodi kadete Mornara i u ovom kolu je sa svojim dečkima visoko porazio Opatiju 25:16 (12:6).

MORNAR – OPATIJA 25:14 (12:6)

MORNAR: Jeličić, Prpić, Domijan, Dragičević 4, Mataija 7, Šegulja, Petar Car 2, Matija Car 8, Turčinov 3, Mešić 1. TRENER: Ivica Žirovec.

Mlađe kadetkinje Murvice neporažena su ekipa Mlađekadetske lige RS PGŽ. Ponos kluba i vodeće igračice u konkurencije 2002. godište. U nedjelju su porazile Vrbovsko rezultatom 28:4 (29:3).

MURVICA: Vidović, Miculinič 1 (1), Matijašić 5, Lončarić 5, Lekaj 10, Talan 1, Brkljača, Tomić 3 (2), Tomičić, P. Car 3. TRENER: Zvonimir Kutija.

S. Lončarić
 
Top