Vikend za sportske sladokusce
Objavljeno: 17.01.2017.
Pred sportašima Crikvenice je vrlo zanimljiv vikend. Nastupaju kuglači, rukometašice i košarkaši. Nastupi ozbiljni i važni, a za rukometašice Murvice čak i povijesni.
U završnici KUP-s HRS u Gradskoj sportskoj dvorani će u nedjelju istrčati domaće igračice i uvažene gošće – rukometašice Lokomotive. I snazi suparnica Murvice govori i najsvježiji podatak. U zaostaloj utakmici 1. HRL, Lokomotiva je pobijedila Osijek u subotu sa rezultatom 41:12 !!

Sportski vikend otvoriti će košarkaši Crikvenice, koji dočekuju prošlogodišnje prvake i sudionike kvalifikacija za popunu 1a lige, momčad Stoje iz Pule. U prošlom kolu Stoja je izgubila kod kuće 103:107 u produžecima od Kastva i u Crikvenicu dolazi sa osmog mjesta. Crikvenica je još u tjednu pobijedila Zamet i nastojati će u prvenstvu sačuvati drugu poziciji koja ih ostavlja u natjecanju i nakon redvonog dijela prvenstva.

U mnogo nezahvalnijem položaju su kuglači Crikvenice, koji moraju ponovno na zimu, snijeg i na Plitvice, gdje ih isčekuje „fenjeraš“ – druga momčad Velebita. Kuglači imaju motiva zaigrati sa maksimalnom mobilnošću jer u igri su još i teeoretske šanse (treba maksimalna 8:0 pobjeda i gostujuća pobjeda Kleka). Dok su „špagi u moru“ nema predaje.

Iz KK Crikvenice stižu i dobre vijesti i pomlađivanju momčadi, jer prema propisima HKS u ovom rangu momčadi moraju imati minimalno dva juniora (U-23), koji će uskoro imati i službene nastupe. Konkretno 29. Siječnja ! A početkom veljače kreću borbe i u kup-natjecanju. Po završetku lige šuška se i o kvalifikacijama (sa Marjanom iz Splita), ali o tome kada sazori vrijeme...

I mali podsjetnik da u ponedjeljak počinju sa treninzima i nogometaši Crikvenice. Prvenstvo MŽL NS Rijeka počinje 5. ožujka utakmicama 16. kola (prvo proljetno kolo).

SATNICA NAJAVLJENIH UTAKMICA

KOŠARKA A2 LIGA – PETAK (19,15): CRIKVENICA – STOJA

KUGLANJE 1.B HKLJ-Z SUBOTA (17) PLITVICE: VELEBIT II - CRIKVENICA

RUKOMET – KUP HRS (Ž) – NEDJELJA (17): MURVICA – LOKOMOTIVA

KOŠARKA – JUNIORI: NEDJELJA (12): CRES – CRIKVENICA

S. Lončarić
Top