Rukomet - uoči utakmice Murvice i Ivanića
Objavljeno: 08.12.2016.
U nedjelju odluka o jesenskom prvaku
Rukometašice Murvice ušle su u drugoligašku konkurenciju 2013/14 godine. U prvoj, debitantskoj sezoni, zauzele su visoko šesto mjesto. Naredne dvije godine dolazi do vidnih pomaka prema vrhu ljestvice. Erupcija dobrih rezultata, temeljenih na odlično odrađenim ljetnim pripremama dovela je mladu žensku rukometnu ekipu iz Crikvenice na diobu vodeće pozicije, uoči posljednjeg kola Druge HRL-zapad. U jakoj konkurenciji...

U nedjelju će se u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici (16,00) kreirati vrh ljestvice. Sastaju se dvije neporažene  ekipe jesenskog dijela prvenstva, Murvica i Ivanić. Pobjednice će postati jesenske prvakinje.

Trener Mladen Prskalo u Murvici radi dvije i pol sezone. Vratio se je u grad gdje je dio svojeg velikog rukometnog opusa utkao u uspjehe trofejne Crikvenice, koja je sa trenerom Dragom Žiljkom niz godina bila u samom vrhu našeg rukometa.
„Počeli smo vrlo rano sa pripremama i sa velikim brojem igračica. U uvodnom dijelu priprema, veliki dio posla odradio je naš kondicioni trener Marko Troskot. Ekipa je skladan spoj domaćih igračica iz Novog Vinodolskog, Crikvenice i Šmrike, te 4 igračice iz Rijeke, uglavnom nekadašnje igračice Orijent-Presoflexa. Nepresušni izvor novih igračica dolazi iz mlađih uzrasnih kategorija koje vodi Zvonimir Kutija  i Tea Švob. Naše mlađe kadetkinje među najboljima su u državi. Uoči jesenskog dijela prvenstva ojačali smo igrački roster, tako da na svim igračkim pozicijima imamo po tri igračice, koje ravnopravno konkuriraju za sastav. Ovo govorim zbog trenutačne nezavidne situacije sa ozljedama koje smo imale u posljednje dvije utakmice. Ivona Skorić je stradala u Zaprešiću u ranoj fazi utakmice. Marija Tus vuče ozljedu i ne forsiramo sa njezinim povratkom na teren. Druga važna vanjska igračica Ivana Juričić ima virozu i trenutačno ne trenira. Sezena je bila duga, raspored utakmica idealan, ali smo kraj dočekali sa dosta slabim zdravstvenim kartonima. “
U dosadašnjem tijeku prvenstva za Murvicu su igrale: Antić, Mandekić, Marta Pešut (vratarke), Kršul, Skorić 38 (4), Juričić 41, Posarić, Filipović 70 (1), Debelić (38), Matea Pešut 3, Lekaj 27 (9), Tus 23, Butković 64 (22), Ljubanović, Prpić, Kršul, Tomić, Malešević, Smoljan 2 i Grozdek 4.
„Utakmica sa Ivanićem sigurno neće odlučivati prvenstvo. To je samo jedan kotačić na putu prema konačnom naslovu. Igra se još i uzvrat na proljeće. Istina u Ivaniću, ali i preostala konkurencija je vrlo jaka. Prije svega pričuvni sastavi Zameta i Lokomotive II, koje mogu koristiti i igračice iz prve ekipe, pa jaki  Rudar, Samobor...Sve redom pritajene, plutajuće mine.“
Za Murvicu se prvenstvo ne završava u nedjelju. Već u srijedu u Gradskoj sportskoj dvorani igra se finale kupa RS PGŽ sa Liburnija Matuljem. Murvica brani kup koji je osvojila i prošle godine.

Zanimljivo da Murvica tijekom cijele kalendarske 2016.godine u svojoj dvorani niti jednom nije poražena u službenim utakmicama. Čak i nedjeljne protivnice, igračice Ivanića poražene su 14. veljače 25:18 !!

A u Gradskoj sportskoj dvorani se mlade igračice Murvice (prosjek 18,4 godina) najbolje osjećaju, kao i gledaoci koji uživaju u igri svojih miljenica. Činjenica da je riječ o klubu koji trenutačno ima i najveću posjetu u Crikvenici na svojim utakmicama. A to nije mala stvar ! Izbirljivi i zahtjevni Kirci i ljubitelji sporta itekako znaju prepoznati kvalitetu.

Projekt Murvice prepoznat je u redovima sportskih djelatnika i posebno kod rukometašica. Predsjednik kluba Damir Ljubanović uoči prvenstva imao je slatke brige kako se ljubazno odhrvati najezdi vrlo kvalitetnih (prvoligaških) igračica koje su željele pristupiti Murvici. Klub pod Kotorom ima svoje vrlo stroge i pedantne kriterije.

A naredni vikend bez obzira na ishod utakmice sa Ivanićem, igračice Murvice gošće su HNK Rijeke na Rujevici. Šampionke idu u goste šampionima...

S. Lončarić
Top