Nogomet - bodovna berba nogometaša Crikvenice
Objavljeno: 21.11.2016.

Svakim odigranim kolom nogometaši Crikvenice su sve bliže vrhu u MŽL NS Rijeka. Sa četvrtog mjesta pogled na konkurenciju djeluje ohrabrujuće i smirujuće. Dva su kola do kraja prvenstva. Još se igraju utakmice sa Halubjanom iduće subote na Gradskom stadionu (13,30), te El Clasico 3. prosinca na Bahalinu. Treba reći da je konkurencija i bodovna razlika vrlo između klubova vrlo mala, zato su moguće i velike promjene položaja na ljestvici nakon svake pobjede ili poraza. Odmah nakon utakmice navijači Crikvenice su zvali, tražili rezultate, sastave, strijelce u lijepoj i uvjerljivoh pobjedi u Fažani.
Uoči polaska na put pojavili su se i problemi, jer na put nisu krenuli standardni starteri Simanović, Smojver i Imamović. Drugi veliki problem za nogometaše obje momčadi bio je jako težak, vodom poplavljen teren na Olivi.

Ulaskom u 68. minutu utakmice prolom oblaka je doveo u pitanje daljnje igranje utakmice. Crikvenici prekid nikako ne bi odgovarao zbog dobrog rezultata u tom trenutku (1:2). Crikvenica je rano vadila loptu iz mreže (3), ali su potom Kirci odigrali vrlo dobro organiziranu i odgovornu utakmicu. Brzo je izjednačio Rubčić (10), a Buršić (65) je vješto iskoristio blatnjav teren,kada je lopta ostala u blatu, a napadač Crikvenice vješto realizirao za 1:2. Butorac se je u 74. minuti potrudio da utakmica krene u mirnu završnicu. Žute kartone dobili su na ovoj utakmici Frančišković i Mazzarolli. Kako uoči ovoga kola Crikvenica nije imala kartonirane igrače, ovo su našim nogometašima prvi kartoni uopće. Nakon 13 kola svih 1170 za Crikvenicu su odigrali Srok i Butorac.

CRIKVENICA: Srok, Merle, Mijolović,(od 46. Gašparović), Vukelić, Frančišković, Kuna, Rubčić, Mazzarolli, Firkelj, Buršić (od 74.Xheladini), Butorac.

Nakon ovoga kola Crikvenica je na ljestvici:
4. CRIKVENICA 13 6 3 4 29:20 21 53,8 % bodova

S. Lončarić

Top