U 11. kolu MŽL NS Rijeke na Valbruni je zaustavljena Crikvenica. Duga serija neporaženosti trajala je 42 dana, odnosno od utakmice sa Orijentom 1921 na Krimeji - 24. rujna. U međuvremenu Crikvenica nije poražena protiv Lokomotive, Otočca, Naprijeda, Grobničana, te u dvije utakmice kupa NS PGŽ.

Nogometaši Rovinja pobijedili su oslabljene goste rezultatom 4:2 (1:1). Bez tri startera (oba Imamovića i Merle) ugodno je odjeknula pristigla vijest o ranom vodstvu Crikvenice preko Vukelića, već u 5. minuti utakmice.

Do odmora žuti su izjednačili, da bi gubitak sredine terena u nastavku presudio pobjednika. Gosti su pritisnuti izraženijom agresijom Rovinja izgubili kontrolu terena, pa se je Crikvenica bila prisiljena braniti.

Kako je u tome uspjela najbolje oslikava konačni rezultat. U samo 15 minuta uslijedio je rezultatski slom, kojega je Kuna tek ublažio iz kaznenog udarca pet minuta prije kraja utakmice.

U slijedećem kolu Crikvenica će na Gradskom stadionu dočekati Funtanu, koja je ozbiljno havarirana u ovom kolu na Mavrincima (4:0).

ROVINJ – CRIKVENICA 4:2 (1:1)

CRIKVENICA: Srok, Mazzarolli, Vukelić, Smojver, Kuna, Frančišković (od 75. Firkelj), Rupčić, Buršić, Xheladini (od 60. Mijolović), Simanović, Butorac.

11. CRIKVENICA 11 4 3 4 25:19 15

S. Lončarić

Top