MURVICA 23 (11)

LOKOMOTIVA II 21 (12)

CRIKVENICA Gradska spsortska dvorana. Gledalaca: 130. Sutkinje: Krasić – Stipetić (obje Ogulin).

MURVICA: Antić (5), Ljubanović, Papić, Skorić 3, Juričić 3, Posarić, Smoljan, Filipović 6, Debelić 1, Pešut, Mandekić (6+1), Tomić, Grozdek 1, Tus 2, Butković 7 (5).

LOKOMOTIVA II. Beličev (11+2), Ferić 5, Štefanac, Matijaš 3, Bušić, Kapetanović 5 (1), Adamić 5, Antolić, Jurlin. Ćešković.

Sedmerci: Murvica 7 (5), Lokomotiva II 2 (1).

Isključenja: Murvica 2 minute, Lokomotiva II 8 minuta.

U utakmici sa do sada najkompletnijom i najspremnijom ekipom u dosadašnjeg tijeka prvenstva, igračice Murvice pokazale su veliki karakter, hladnokrvnost u najtežim trenucima i veliko htjenje. I na prvom mjestu zavidnu kvalitetu.

U posljednjih šest minuta utakmice, gošće više nisu postigle pogodak iako su sve do tada vodile. U veliku junakinju utakmice prerasla je Romina Antić, koja je u odsudnim trenucima sakupila četiri složene obrane.

Prva domaća obrana stigla je tek na isteku 21. minute (20:58), do kada je najbolja gostujuća igračica, vratarka Lea Beličev već imala sedam obrana.

U prvom poluvremenu sa nekoliko čudnih odluka sutkinje iz Ogulina (Kirasić i Stipetić) pokolebale su domaće igračice, ali i izazvale bučni gnjev gledalaca.

Na 5-1 zonu odgovorile su fizički vrlo snažne gošće istom zonom, sa jednom bitnom razlikom. Prednjeg vanjskog u domaćoj obrani odigrala je Petra Filipović – maestralno. Upravo ona u većini utakmica čini prevagu za Murvicu igrom u obrani. I uz redvonu isporuku od 6 golova, od kojih je njen četvrti postignut iz skok-šuta, što je prava majstorija s obzirom na visinu Petre, u odnosu na protivničku vrlo visoku zonu.

Na odmor se odlazi sa vodstvom gošći, koje i u nastavku imaju stalnu prednost. Na crti je potpuno zatvorena Ana Debelić u realizacijia. Sa druge strane broj sedmeraca govori o permanentnoj opasnosti za mlađe lokosice koje su iako u sjajnoj fizičkoj spremi imale u velikoj borbi na crti sa domaćom pivotmenkom.

Rijetka su domaća izjednačenja, ali ulaskom u završnicu susreta Murvica dolazi u 50. minuti do prvog i kratkotrajnog vodstva. Paula Adamić pruža posljednje atome da gošže odnesu bodove iz Crikvenice.

Murvica uz bučnu podršku gledatelja i izvlačenjem posljednjih atoma snage stiže do najvrijednije pobjede golovima Skorić, Filipović i Juričić.

U posljednjoj minuti pobjeda je mogla biti izražena i sa većom razlikom jer su domaće igračice u samo dvadesetak sekundi promašile dva sedmerca.

Zanimljivo da je na rukometnoj utakmici, koja se je igrala istovremeno sa nogometnom utakmicom Crikvenice i Grobničana bilo 14 gledalaca više nego na Gradskom stadionu.

S. Lončarić

Top