RUKOMET - Murvica projurila kroz Labin
Objavljeno: 24.10.2016.

Druga HRL - zapad - 4. kolo

RUDAR 19 (9)
MURVICA 25 (10)

LABIN Gradska sportska dvorana. Gledalaca: 280. Sutkinje: Višnjić - Wolfand (obje Rijeka).

RUDAR: Nina Zahtila, Zenković 5, Smolica, Kogej 3, Kelentrić 3, Nataša Zahtila 1 (1), V. Belušić, Vrkić, D. Belušić 1 (1), Jelčić, Jusić, Lepinjica 2, Zupičić, D. Rodić 1, Kudić 2, T. Rodić 1.

MURVICA: Antić, Mandekić, Ljubanović, Papić, Skorić 1, Juričić 4, Smoljan, Filipović 9, Debelić 3, Pešut, Grozdek, Tus 3, Butković 5 (5). 

Isključenja: Rudar 10 minuta, Murvica 10 minuta.

Sedmerci: Rudar 2 (2), Murvica 5 (5).

Derbi dvije neporažene ekipe lige dobro je napunio dvoranu u Labinu. Grad rukometa, koji pamti i naslov prvakinja bivše države u izvedbi nezaboravnih labudica, a rodno je mjesto i trenera Murvice Mladena Prskala, srdačno je pozdravio gostujuću ekipu za prezentaciju rukometa.

U prvom dijelu Rudar je do 20 minute vodio 7:3, ali je završnica pripala gošćama. Odlična 5-1 zona onemogućila je domaći sastav u realizaciji. Posebno dobro u obrani odigrale su Debelić i mlada Petra Filipović koja kao i uvijek igra svih 60 minuta sa ogromnim učinkom u oba pravca.

U nastavku je u Labinu igrala samo jedna ekipa, gostujuća. Sredinom drugog dijela gošće su dolazile u dva navrata i do +8, sa ogromnim učinkom obrane. Nekoliko atraktivnih akcija Filipović i Juričić izmamile su pljesak na otvorenoj sceni.

U ekipi Mladena Prskala nedostajala je Marijeta Lekaj, ali su se u prvom sastavu nakon podućeg vremena pojavile Iris Smoljan i Kristina Grozdek, sestra vanjskog naoadaća Zameta, Paula Grozdeka.

 

 

S. Lončarić

Top