NOGOMET - KUP PGŽ ZA ZAVRŠNICU 2016/2017 – 4. KOLO
Objavljeno: 13.10.2016.

KRALJEVICA                        1

CRIKVENICA                       3

 

KRALJEVICA Igralište Milana Ružića Minte.  Gledalaca: 95. Sudac: Marko Linić (Dražice) - Pomoćnici: Kezele - Balen.

Strijelci: 0:1 - Vukelić (9), 0:2 - Mazzaarolli (23), 1:2 - Devčić (39), 1:3 - Buršić (78).

KRALJEVICA: Bilen, Stanišić, Šegota, Marušić, Pleše, Vujnović, Štulić, Marković (od 60. Sotošek), Leoni, Devčić, Kurolt.

CRIKVENICA: Srok, Vukelić, Smojver, Simanović, Imamović, Rubčić, Buršić, Kuna (od 49. Xheladini), Mazzarolli (od 54. Firkelj), Mijolović (od 46. Frančišković), Butorac. 

Crikvenica se je priključila Krku, Grobničanu i Halubjanu u poluzavršnici kupa NS PGŽ za završnicu 2016/17. nakon pobjede u Kraljevici.

Utakmica je kasnila na početku 23 minute, jer na terenu nije bilo dežurnog liječnika, ali ni delegata, pa se razlog kašnjenja nije znao.

Utakmica je bila vrlo žustra, na granici grubosti, sa poprilično prigovaranja, gestikulacija, ali i žutih kartona. Kod Krljaljevice su opomenuti Stanišić, Marušić, Pleše, Štulić i Kurolt, a kod gostiju Firkelj.

Kao po pravilu kada se susreću ekipe iz nižih liga sa klubovima iz viših liga nikada ne nedostaje borbenosti, htjenja i žara i želje za dokazivanjem. Kraljevica je igrala vrlo angažirano, a posebno nakon pogotka Devčića, kada su domaći igrači krenuli po izjednačenje.

Poveli su kirci iz prvog napada prema golu Bilena. Akcija Imamovića sa Butorcem završila je snažnim udarcem koji Bilen brani, ali loptu odbija do Vukeliću koji se najbolje snalazi i donosi vodstvo gostima – 0:1.

U 13. minuti puca Štulić, ali je Srok na mjestu, kao i dvije minute kasnije u najljepšoj akciji na utakmici. Kurolt je pucao snažno i precizno, a Srok lijepom paradom pobrao aplauz gledalaca.

Uvećanje vodstva uslijedilo je ponovno iz akcije koju je počeo Imamović, a Mazzarolli iz dosta teške pozicije, zbog malog kuta u odnosu na protivnički gol puca iz prve i pogađa suprotnu vratnicu od koje se je lopta odbija u mrežu – 0:2.

U 38. Kurolt prijeti u kaznenom prostoru, a Srok koji je već bio u padu uspijeva obraniti loptu.

U idućem napadu velika pogreška Sroka pretvara se u poklon Devčiću, koji isti vješto prihvaća - 1:2.

U 59. velika je gužva pred golom Sroka, a Kraljevica je bila blizu izjednačenja. Ipak obrana Crikvenica uspjela je loptu izbaciti u korner.

Slijede dvije akcije u izvedbi Buršića. Najprije velika prilika pred Bilenom, koja završava slabašnim udarcem, a lopta u naručaju iskusnog vratara Kraljevice.

U idućoj akciji lopta je prošla iznad gola. U trećem ukazanju pred Bilenom odlučena je utakmica. Butorac je sjajno pronašao napadača Crikvenice,  koji je mirno poslao loptu u mrežu.

Trener Krka Davor Dželalija u tim trenucima naoustio je Oštro, jer je procjenio da je utakmica odlučena, a Krk saznao potencijalnog protivnika.

U posljednjoj minuti Frančišković je imao još jednu priliku za pogodak, ali je Bilen dobro otklonio opasnost.

 

 

S. Lončarić

Top