RUKOMET - DRUGA HRL (ŽENE) - 1. KOLO
Objavljeno: 03.10.2016.

Velika večer rukometašica Murvice

ŽRK SISAK 31 (14)

MURVICA 40 (19)

SISAK Dvorana Brezovica. Gledalaca: 140.

ŽRK SISAK: Kantaš, Ančić 1, Brkić, Briševac, Čavrak, Kurtić, Ana Marija Knežević 4, Stanojević, Katarina Knežević 16 (9), B. Nišević 1, Kasa 2, M. Nišević 7, Pulek, Medaković.

MURVICA: Antić, Jurčić 6, Papić 1, Ljubanović 1, Filipović 6, Debelić 6, Mandekić, Tomić, Malešević, Lekaj 4, Skorić 4 (1), Pešut, Tus 4, Butković 9 (4).

Isključenja: ŽRK Sisak 8 minuta, Murvica 8 minuta.

Sedmerci: ŽRK Sisak 9 (9), Murvica 5 (5).

I druge debitantice u Drugoj HRL-zapad uz Omišalj, rukometašice ŽRK Siska poražene su u svojoj dvorani od uvjerljivo bolje i kompletnije ekipe Murvice, koja je osjetno ojačana u odnosu na prošlu godinu prije svega iskustvom, ali i nekolicinom novih igračica, projurila kroz Brezovicu.

Prije 24 godine u istoj ovoj dvorani rukometašice Zameta pobijedile su domaću ekipu rezultatom 43:28 u ligi koja se je zvala Bedem ljubavi. Ostat će zapamćeno da je odmah po završetku ove utakmice nastalo zamračenje u Sisku, dok su u obližnjoj Petrinji sablasno odzvanjale eksplozije. Zamećanke i trener Zdravko Štingl doslovno su odjurili iz Siska u mrklu i neizvjesnu noć.

Ovog puta razloga za jurnjavu nije bilo. Sjajna i dobro posložena ekipa trenera Prskala djelovala je uvjerljivo. Ravnomjerna realizacija pravilno je raspoređena na sve linije. Odlična krila (Tus, Butković), efikasna Debelić na crti, uz poslovični forte u rosteru vanjske linije (Filipović, Juričić, Skorić, Lekaj) koji još u Sisku nije bio kompletan, djelovao je moćno.

Utakmicu je obilježio i u amaterskom sportu rijedak primjer odanosti klubu, treneru i suigračicama. 

Vatrogasna jedinica Novog Vinodolskog jedna je od najboljih u Hrvatskoj. Članice te agilne udruge su i igračice Petra Filipović i Antonija Butković. Tijekom jutra djevojke su se natjecale u Puli na državnom prvenstvu. Uprava Murvice je sve poduzela da se termin ove utakmice odgodi za nedjelju, zamjene domaćinstva ili na bilo koji način omogući odlazak igračica na oba natjecanja. Iz ŽRK Siska odgovor je bio decidirano negativan. No ipak , Iznađeno je rješenje.

Igračice Murvice ujutro su odradile natjecanje DVD-a u Puli, da bi se nakon toga susretljivošću svojih jutarnjih kolega, vatrogasnim vozilom uputile u skoro 350 kilometara udaljeni Sisak i sjajno odradile svoj rukometni zadatak. Uz isporuku ukupno 14 golova, i sa flasterom na Filipovićki cijelu utakmicu.

Kod domaćih igračica odskakala je košarkaški efikasna Katarina Knežević, koja je 16 puta realizirala, ali je time indirektno pripomogla gošćama, koje su osim u jednom kratkom razdoblju (od 17. do 18. minute) kontrolirale rezultat.

 

 

S. Lončarić

Top