NOGOMET - MŽL NS RIJEKA – 6. KOLO
Objavljeno: 03.10.2016.

CRIKVENICA 3

LOKOMOTIVA 0

CRIKVENICA Gradski stadion.

Gledalaca; 140. Sudac: Zoran Janković (Rijeka). Pomoćnici: Radić - Valenćić.

Strijelci: 1:0 – B. Imamović (29), 2:0 - Rubčić (42), 3:0 - Rubčić (85).

CRIKVENICA: Srok, Merle, Vukelić, B. Imamović, Rubčić (od 89. Firkelj), Buršić (od 72. Mijolović), Xheladini (od 83. A. Imamović), Mazzarolli, Smojver, Butorac, Kuna. Trener: Josip Vukelić.

LOKOMOTIVA: Stipanov, Brkljača, Juričić (od 46. Fumić), Šestan, Šolaja, Bonicioli (od 79. Sablić), Čubelić, Kuši (od 46. Lacković), Pašuld (od 46. Alinčić), Tercolo (od 61. Šimić), Gundić. Trener: Teodor Ivić.

Crveni karton: Antonio Mazzarolli (drugi žuti).

Igrač utakmice: Deni Rubčić.

Iza Kiraca je ostao rezultatski odličan tjedan. Prolaz u kupu i dvije vezane pobjede protiv riječkih momčadi Orijenta 1919 i Lokomotive bez primljenog gola popraćene su i dobrim igrama.

Nakon ovoga kola za Lokomotivu počinje glavobolja. U šest kola momčad trenera Ivića postigla je samo jedan pogodak i to u Senju (Bonicioli).

U 69. minuti Crikvenica je nakon dva uzastopna istovremena žuta kartona Mazzarollia ostala sa igračem manje u polju, ali se to u igri gostiju nije primjećivalo.

Sve je ostalo na pokušaju Čubelića u 87. minuti, za provjeru spremnosti Sroka, koji je lijepom paradom obranio jedini udarac u okvir domaćem gola.

Počelo je obećavajuće za goste. Udarac Kušija preko gola, i pokušaj Boniciolia, ali potpuno neopasan.

Crikvenica je povela dobrom igrom Bernada Imamovića, koji je sa 17 metara snažno i vrlo precizno pucao - ne i neobranjivo. Lopta je kraj ruku ispruženog Stipanova završila u mreži u donjem desnom kutu - 1:0.

Domaći nogometaši stvaraju brojne prilike osvajajući vrlo brzo teren sa niskim pasovima, načinom igre koji je bio prepoznatljiv i u prvom mandatu Josipa Vukelića na domaćoj klupi.

Sjajna akcija u 33. minuti Merlea, koji je od dolaska u Crikvenicu odigrao najbolju utakmicu i Imamovića, ali sa potezom previše, koji je pokvario dojam sjajne akcije.

Vrlo sličan i izuzetno atraktivan potez rezultirao je uvećanjem vodstva. Mazzarolli je počeo akciju, a Rubčić je prihvatio povratnu loptu i iz prve pucao sa vrha kaznenog prostora za 2:0. Naklon za potez...

Od bojnih prilika vrijedno je spomenuti dvije prilike iz iste akcije. U 63. Rubčić puca nisko i precizno, ali Stipanov uspijeva odbiti loptu do Buršića. Slijedeći pokušaj završava u vratnici.

Sa igračem manje Crikvenica nije u podređenom položaju. Pet minuta prije kraja na jednu bezazlenu loptu rukom igra na 18 metara od gola Gundić. Poslastica za Denija Rubčića, koji majstorskim slobodnim udarcem postavlja konačnih 3:0.

 

 

S. Lončarić

Top