RUKOMET - ŽRK MURVICA
Objavljeno: 29.09.2016.

Svake godine sve bolje

U subotu počinju natjecanja u Drugoj HRL - žene utakmicom 1. kola ŽRK Sisak - Murvica, koja se igra u dvorani Brezovica u Sisku (19,00).

Duge i uspješne pripreme su iza rukometašica trenera Mladena Prskala, koje su se pripremale u Crikvenici, na stadionu i na pomoćnom terenu NK Crikvenice, na umjetnoj travi.

Odigrale su i veliki broj pripremnih utakmica. Osvojen je turnir u Malinskoj, nekompletna Murvica igrala je i sa austrijskim prvoligašicama, a generalna proba je bila u srijedu u Senju. Murvica je uvjerljivo pobijedila i sa poprilično optimizma kreću na prvo gostovanje.

ŽRK Murvica je i ove godine osvježila redove. Bilo je dolazaka i što je najvažnije – sve djevojke pristupile su dobrovoljno, a riječ je o vrhunskim igračicama, koje su ekipi Murvice donijele dodatnu kvalitetu. Prepoznat je rad i organizacija kluba, a uspjesi stižu kao po tekućoj traci. Orijentacija kluba na mlade ostaje i dalje prioritet kluba, koji je ove godine nastupio na svim državnim prvenstvima – najviše od svih u PGŽ.

Za sezonu 2016/17 konkurirati će slijedeće igračice: GOLMANICE: Sara Mandekić, Romina Antić, Doris Djak, Marija Pešut (došla iz Zameta) i Sabrina Spahić (vratila se iz Umaga u matični klub), te igračice: Petra Filipović (kapetanica), Antonija Butković, Marija Tus, Ivana Juričić, Ivona Skorić, Ana Debelić (došla iz Liburnije), Ena Ljubanović, Ana Papić, Matea Pešut (došla iz Liburnije), Valentina Kršul, Iva Tomić, Marijeta Lekaj (došla iz Senie), Karla Antić, Antonija Radetić, Nola Posarić.

Nakon operativnih zahvata u fazi rehabilitacije su Jelena Poslek i Kristina Grozdek, koje će se uskoro priključiti treninzima.

Za prvu momčad konkurirati će i Antonija Matijašić, Dilja Lekaj i Car Patricija, tri igračice 2002. godište, koje će dobivati priliku da zaigraju za prvu ekipu tijekom godine, a iz ekipe su trenera Zvonimira Kutije.

Tijekom narednog tjedna Murvica će odigrati dvije pripremne utakmice sa prvoligašicama Zameta iz Rijeke, po jednu utakmicu na Zametu i u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici.

Prvi puta pred svojim gledaocima rukometašice Murvice zaigrati će iduće subote u Crikvenici protiv Udarnika.

 

 

S. Lončarić

Top