KOŠARKA - MJESEC DANA DO POČETKA PRVENSTVA
Objavljeno: 15.09.2016.

Košarkaši Crikvenice su nakon jučerašnjeg plenuma klubova održanom u Košarkaškom savezu PGŽ u Rijeci, kojemu je nazočio predsjednik KK Crikvenice Matteo Antić, doznali datum početka prvenstva, novine u prvenstvu, a obavljen je i ždrijeb za predstojeće prvenstvo.

Dosta novina od jeseni čeka momčad trenera Zorana Oštrića. Najbitnija je novost da klubovi više ne moraju imati na terenu uvijek barem jednog igrača mlađeg, tzv zaštićenog godišta. Za  Crikvenicu ionako nastup  mlađih igrača nikada nije bio sporan, jer je riječ o klubu s velikim brojem domicilnih igrača, koji su upravo kroz redove Crikvenice sticali punu i zrelu igračku afirmaciju u klubovima viših stupnjeva natjecanja.

Momčad Crikvenice već je duže vrijeme na okupu, a kako je početak  prvenstva određen za 15. listopada vremena za uigravanje momčadi je dovoljno.

Već u utorak KK Crikvenica će odigrati prvu oglednu utakmicu u Rijeci sa Zametom, utorak 20. rujna.

Svi igrači iz prošlogodišnjeg rostera marljivo treniraju, a nakon ozljede u široki sastav KK Crikvenice vraća se i Bojan Šamanić. Tijekom  narednog tjedna klub bi mogao pojačati i jedan igrač iz Rijeke, koji bi trebao donijeti možda i prevagu s obzirom na promjene u sustavu natjecanja. Konkretno – Crikvenica će i ove godine napasti jedno od prva dva mjesta, koja vrijede nastavak natjecanja.

U prvom kolu Crikvenica će ugostiti Istrauni, momčad koja se ojačala u  odnosu na prošlogodišnje prvenstvo, kada je treća momčad iz Pule imala samo jedno pobjedu. U drugom kolu Crikvenica gostuje u Karlovcu, dok će u trećem kolu ugostiti Zamet u Gradskoj sportskoj dvorani.

 

S. Lončarić

Top