JEDRENJE - Dojmljivi nastupi naših jedriličara na EP i SP
Objavljeno: 25.08.2016.

Odličnim i brojnim nastupima na regatama u zemlji i inozemstvu, jedrličari JD Val iz Crikvenice izborili su nastupe u nacionalnim selekcijama koje su nas zastupale na EP i SP.

Leon Kljuš i Andro Ninić, članovi JD Val u klasi laser 4,7, izborili su nastupe na EP i SP, kao i Nika Manestar.

Na kontinentalnoj smotri koja se je održala u Crozon-Morgatu u Francuskoj, na obali Atlantskog oceana, Leon Kljuš je u konkurenciji 212 mladih jedriličara iz cijele Europe osvojio sjajno 13. mjesto, dok je Andro Ninić bio 106. Rezultat Leona Kljuša je jedan od najboljih rezultata naših jedriličara na EP.

Na SP koje je održano u Njemačkoj (Kiel) nastupilo je 226 jedriličara.Leon Kljuš je osvojio 33. mjesto, dok je Andro Ninić bio 206. Treba istaknuti da je Kljuš nakon dva dana jedrenja bio na odličnom četvrtom mjestu, ali je obnovio ozljedu leđa, pa je kraj natjecanja dočekao sa bolovima, koji su ga sputavali da postigne još i bolji plasman.

Naši jedriličari odradili su 10-dnevne pripreme u Zlarinu, a sve vrijeme sa njima je bio njihov trener Robert Jurinčić-Brada, koji ih je pratio i na ova dva velika natjecanja.

Nika Manestar, naša velika jedriličarska nada, nastupila je na EP u Crotoneu, na samom jugu Italije, gdje se je održavalo EP. U konkurenciji najboljih 118 jedriličarki starog kontinenta, Nika je osvojila visoko 46. mjesto, što je s obzirom na njezin debitantski nastup veliki uspjeh. Nika je provela u Italiji 20 dana na pripremama, te na samom natjecanju.

Top