NOGOMET - Sa pogledom prema vrhu
Objavljeno: 22.08.2016.

Pripreme nogometaša Crikvenice počele su mnogo ranije nego prijašnjih godina. Novi trener Goran Gajzler prvo okupljanje obavio je sredinom srpnja. U prvoj fazi sakupljanja snage, brzine, izdržljivosti i usprkos radnim obavezama prisutnost treninzima bila je više nego dobra (prosjek 14,6 igrača). Skupina igrača odrađivala je svoje programe treninga u jutarnjim satima.

Planiran je dovoljan broj pripremnih utakmica, iako je prvi ogled sa Opatijom dva puta odgađan zbog ne odgoda gostiju. Na prvoj prezentaciji nove momčadi na Gradskom stadionu gostovao je novi drugoligaš iz Novigrada (1:3). Utakmica je pobudila zanimanje. Mnogo veće kod nogometnih stručnjaka i znalaca iz regije, menađera, nego domaćih ljubitelja nogometa. Stigao je i legendarni Robert Prosinečki...

Uz nastup na tradicionalnom turniru u Krivom Putu, gdje je Crikvenica svojila drugo mjesto, odigran je i tradicionalni susret sa sportskim prijateljima iz Markuševca, člana 1. Zagrebačke lige (4:2). Na Krku smo minimalno poraženi (2:1), a na drugom gostovanju na Zlatnom otoku kod Vihora iz Baške upisana je pobjeda (2:1). U dvije utakmice ugostili smo direktne konkurente Lošinj i Cres, i u oba navrata postigli identičan rezultat (1:1).

Prijelazni rok je ove godine bio uspješan, što očitava raspoloženje i ambicije u klubu. U Crikvenicu su došli Deni Rubčić i Marko Simanović (Krk), Filip Frančišković (Rijeka II), Moreno Merle (Naprijed), Imamović Admir (Čelik), Igor Kezić (Podravina), igrači koji su se svojim prvim nastupima svidjeli i nametnuli zahtjevnom treneru Gajzleru. 

Ždrijeb prvenstva u prvih pet kola i nije sjajan. Crikvenica će na Gradskom stadionu ugostiti Rudar, Nehaj, Lokomotivu, Cres, Grobničan, Funtanu i Halubjan. Gostovanja su na Čikatu, Pazinu, Krimeji, Otočcu, Lonji, Rovinju, Fažani i tradicionalno u posljednjem kolu na Bahalinu.

Na svakom koraku u najstarijem klubu grads prisutan je zatomljeni optimizam koji već dugo nije bio prisutan pod Kotorom. 

Top