NOGOMET – PRIPREMNA UTAKMICA
Objavljeno: 04.08.2016.

CRIKVENICA 1

NOVIGRAD 3

CRIKVENICA Gradski stadion. Gledalaca: 65. Sudac: Mehinović (Rijeka).

Strijelci: 0:1 - Belaković (22), 0:2 - Smojver (31-ag), 0:3 - Imamović (53-ag), 1.3 - Frančišković (60).

CRIKVENICA: Srok, Mazzarolli, Vukelić, Smojver, Merle, Imamović, Butorac, Kuna, Rupčić, Buršić, Frančišković (još su igrali: Fazli, Kvezić, Mijolović, Gašparović, Prpić, Petrović, Firkelj).

NOVIGRAD: Beblek, Grujević, Aleksić, l. Čakarun, Dadić, Muminović, Glavaš, Žabec, Pilj, Belaković, Caput (još su igrali: M. Čakarun, Boglić, Batelić, Jozanović, Jakalj, Grle, Stojak, Bičanić, Ibrahinović, Bjelanović, Molnar).

Prva pripremna utakmica Kiraca izazvala je prilično zanimanje pod Kotorom. Dvije ranije dogovorene sa Opatijom su otpale, jer gosti zbog spriječenosti nisu mogli doputpovati. Novigradu je susret u Crikvenici već bio peti test i to uspješan.

Razlika u kvaliteti i rosteru igrača trenutačno je izraženo na strani gostiju, koji su sada čak velike dvije lige dalje od Crikvenice. 

Srećom da je domaća vrata čuvao odlični Sandro Srok, koji je za 80 minuta, koje je proveo na golu Crikvenice upisao devet vrlo složenih i bravuroznih obrana. Apsolutno prvo ime utakmice...

Zanimljivo da su se u listu strijelaca više puta upisali domaći igrači, jer su dva pogotka bila neobranjivi autogolovi igrača uže obrane Crikvenice.

Kod drugog gola Novigrada, nakon klasičnog flipera lopta se je više puta odbijala i na kraju pogodila Smojvera, od koga se je odbila u vratnicu i u mrežu. Drugi pogodak u vlastitu mrežu spremio je Imamović, koji je natrčao na gostujuće dodavanje, a Srok je bio nemoćan.

Gosti su čak tri puta pogodili i vratnicu. U smiraju utakmice i Crikvenica je došla do svojih prilika u 86. minuti, kada su domaći igrači propustili dvije izgledne prilike, od kojih je udarac glavom Butorca za nijansicu prošao kraj vratnice.

Domaći gol uslijedio je nakon nesmotrenog poigravanja gostujućeg vratara, a nesigurnost je najbolje iskoristio Frančišković.

Na tribinama je bilo poprilično menadžera, sportskih i klubskih djelatnika koji potencijalne igrače za svoje klubove traže i na nižim ligama. Svakako da je najveće zanimanje izazvao dolazak Roberta Prosinečkog i njegovog pomoćnika Gorana Ciprića, koji su bili gosti trenera Crikvenice.

Dok Gajzler nije bio prezadovoljan igrom svoje momčadi, Prosinečki je izrazio zadovoljstvo prikazanim nogometom, s obzirom na rang natjecanja Crikvenice, ranom fazom priprema i velikom vrućinom na travnjaku.

Top