STOLNI TENIS - 38. PLAŽA - Naslovi u Fužine i Zagreb
Objavljeno: 27.07.2016.

Na profesionalno odrađenom stolnoteniskom turniru 38. Plaža u organizaciji TK Crikvenice, a u ugodnom ambijentu koji već godinama vraća uvijek iste zaljubljenike u celuloidnu lopticu, nastupilo je 37 igračica i igrača iz Švedske i Hrvatske. Tehnička organizacija turnira u rukama STS PGŽ, sa neuništivim Spasom Matijevićem, i domaćim radišnim mravima iz kluba koji u Crikvenici igra u najvišem rangu natjecanja od svih ostalih klubova, bila je bez greške.

Na turniru je organizator uvijek ovisan od strukture prijavljenih igrača, pa se na osnovu prijava kreira i sustav natjecanja. Ove godine igralo se je u dvije kategorije (-50 i +50 godina), pa su se djevojke STK Crikvenice morale ogledati u muškoj konkurenciji. Sve su prošle grupu, ali su „zapele“ u osmini finala.

Domaćin brojčano odlično zastupljen. U kategoriji – 50 godina igrale se Ivana Knežević Šambić, Iva Košuljandić, Diana Pečanić, Marta Vukelić te Borko Bradarić, Mario Muškić, Tomsislav Špalj (naš paraolimpijac) i Davor Knez. U starijoj konkurenicji igrali su Dragomir Marinković i Vlado Šarić.

Nakon razigravanja po grupama na red je došla osmina finala u kojemu se postignuti slijedeći rezultati: Turk – Špalj 3:1, Kovačević – Košuljandić 3:1, Kršovnik – Vukelić 3:1, Bertone - Vidović 3:0, Juričević – Pečanić 3:0, Terze – Knežević 3:0, Šunić – Matijević 3:1, Semion – Radaković 3:0. 

Rezultati četvrtfinala: Kovačević – Turk 3:0, Kršovnik – Bertone 3:0, Juričević – Terze 3:2, Šunić – Semion 3:1.

U polufinalu Kovačević je pobijedio Kršovnika 3 – 0, a Juričević Šuniča 3:1.

U susretu za treće mjeto Kršovnik Leonard (Pašac) je bio bolji od Alena Šunića (Kukuljanovo) 3:2 (-7,- 8, 8, 9,9) nakon duge i neizvjesna borbe za svaku kopticu. ( a sunce pripreklo !)

U finalnom ogledu Branimir Kovačević (Bajer) uvjerljivo je pobijedio Marka Juričevića (Zagreb) 3:0 (3,5,6).

U susretu old-timera polufinale je donijelo oglede Grahovca i Budaka 3:0 i Marića i Kršovnika 3:1.

U velikom finalu Branko Grahovac (Zagreb) je pobijedio Borislava Marića (Opatija 08) 3:0 (6,7,8).

Budite sigurni svi da će svi sudionici ovogodišnje Plaže doći i druge godine. Ovaj turnir se jednostavno ne može i nesmije propustiti...

Top