Akcija "Solidarnost na djelu 2020" - izvještaj
Objavljeno: 16.11.2020.
GDCK Crikvenica se i ove godine uključilo u najveću sabirnu akciju svih društava Crvenog križa „Solidarnost na djelu 2020.“ koja je održana po 48. puta i to u specifičnim uvijetima zbog epidemije koronavirusa. Akcija je trajala u periodu 08.10.-15.11.2020., te je GDCK Crikvenica u tom periodu prikupljalo sredstva za socijalno najugroženije građane s područja Grada Crikvenice.

Ove godine su nam priorotet bili zaštita zdravlja i sigurnost volontera i građana, te je izostao, tradicionalni, obilazak kućanstava od strane naših volonterki. Sredstva su se prikupljala na štandovima u Crikvenici, Selcima, Dramlju i Jadranovu, dio bonova su volonterke dijelile među svojim bližnjima, s kojima su ionako u svakodnevnom kontaktu, a sredstva su se mogla uplatiti i direktno na žiro-račun posebno otvoren za ovu akciju.

Kao i prethodnih godina, akcija se provodila u svim školama na području Grada Crikvenice – u SŠ Dr. Antuna Barca, osnovnim školama Vladimira Nazora i Zvonka Cara.

Iako je skupljeno nešto manje sredstava nego prethodnih godina, što je i razumljivo obzirom na situaciju, izuzetno smo zadovoljni rezultatima akcije u kojoj je prikupljeno 8.265,00 kn.
Nakon podmirenja troškova, te obavezne uplate 5% prikupljenih sredstava na račun Hrvatskog Crvenog križa, od preostalog iznosa nabavit ćemo pakete osnovnih prehrambenih proizvoda koji će se, uoči Božića, podijeliti socijalno ugroženim građanima.

Na kraju ove akcije želimo se od srca zahvaliti svima koji su dali doprinos uspješnosti akcije – građanima koji su donirali sredstva, volonterkama koje su se uključile u prikupljanje sredstava, te ravnateljima škola i profesorima koji vode aktivnosti Crvenog križa u školama, a čijim angažmanom je akcija provedena kao i prethodnih godina.

GDCK CRIKVENICA
Ravnateljica:
Irena Gašparović, dipl. oec.

 


Top