Počele prijave za 110. Plivački maraton Šilo – Crikvenica - najstariji maraton na Jadranu
Objavljeno: 29.07.2020.
Ljeto 2020. je puno brojnih izazova, a jedan od njih je kako nastaviti tradiciju najstarijeg plivačkog maratona na Jadranu!

Naime, radi se o maratonu Šilo-Crikvenica, koji je prvi puta organiziran davne 1910. godine, a spaja Šilo na otoku Krku i Crikvenicu i tradicionalno se pliva na blagdan Vele gospe 15. kolovoza. Plivači su nestrpljivi u očekivanju objave i odluke organizatora – Turističke zajednice Grada Crikvenice, jer i to događanje, kao i sva ostala podliježu strogim epidemiološkim mjerama. Iz tog razloga, uz preporuke stožera civilne zaštite, donijeta je odluka o organizaciji maratona, ali uz jednu značajnu ograničavajuću mjeru, a to je određivanje maksimalnog broja plivača. Ova neobična godina ostat će zapisana u povijesti ovog najstarijeg događanja na Rivijeri Crikvenica jer će na maratonu moći sudjelovati samo 110 sretnika! Broj je to koji je puno manji od broja prijavljenih prijašnjih godina, kada je maraton iz godine u godinu rušio rekorde po broju sudionika.

Prijave za 110. Plivački maraton Šilo – Crikvenica su započele, a zainteresirani se natjecatelji moraju prijaviti propisanom on-line prijavnicom, koja se nalazi na web adresi https://forms.gle/rqguqM36GjCLX5aF9 . Prijaviti se može maksimalno 110 natjecatelja. Krajnji je rok za prijavu (ukoliko se ranije ne dosegne maksimalni broj plivača) je subota, 8. kolovoza 2020. do 23:59 h, a nakon toga prijave neće biti moguće (naravno, nisu moguće ni prijave na licu mjesta na dan događanja). Napominjemo da će natjecanje biti održano uz stroge epidemiološke mjere vezano uz zaštitu od COVID-19 koje će vrijediti na dan maratona.

Za sudjelovanje na maratonu potrebno je uplatiti nepovratnu kotizaciju (najkasnije do ponedjeljka, 10. kolovoza 2020. do 23:59 sati) u iznosu od 150,00 kn (22,00 €). Kotizaciju neće biti moguće uplatiti u gotovini prije starta maratona.
U cijenu kotizacije uračunato je osiguranje plivača kod osiguravajuće kuće, službena majica – suvenir maratona, čip za mjerenje vremena, diploma o sudjelovanju i obrok -„lunch paket“ nakon utrke. Sudionici s prebivalištem na području Grada Crikvenice nisu obvezni platiti kotizaciju (kao dokaz se predočava osobna iskaznica; za malodobne adresa roditelja).

Naravno, maraton će se i ove godine tradicionalno plivati na blagdan Velike Gospe, zaštitnice Crikvenice. Dužina plivačke staze iznosi 3500 m. Start je u 10:00 sati u Šilu na otoku Krku, cilj u centru Crikvenice, na vanjskome zidu Gradskoga plivališta. Završetak natjecanja je u 11:30 sati. Za vrijeme natjecanja se primjenjuju pravila Hrvatskoga saveza daljinskog plivanja, koja provode vrhovni sudac i sudački žiri.

Žene i muškarci se natječu istodobno, ali se rezultati ocjenjuju odvojeno, i to u 18 kategorija:

1. Apsolutna kategorija (muški)
2. Apsolutna kategorija (žene)
3. Kategorija do 15 godina (muški)
4. Kategorija do 15 godina (žene)
5. Kategorija od 16 do 19 godina (muški)
6. Kategorija od 16 do 19 godina (žene)
7. Kategorija od 20 do 29 godina (muški)
8. Kategorija od 20 do 29 godina (žene)
9. Kategorija od 30 do 39 godina (muški)
10. Kategorija od 30 do 39 godina (žene)
11. Kategorija od 40 do 49 godina (muški)
12. Kategorija od 40 do 49 godina (žene)
13. Kategorija od 50 do 59 godina (muški)
14. Kategorija od 50 do 59 godina (žene)
15. Kategorija od 60 i više godina (muški)
16. Kategorija od 60 i više godina (žene)
17. Najbolji plivač s prebivalištem na području Grada Crikvenice (muški)
18. Najbolja plivačica s prebivalištem na području Grada Crikvenice (žene).

Organizator 110. Plivačkoga maratona Šilo-Crikvenica je Turistička zajednica Grada Crikvenice.
Suorganizatori: PŠRD "Arbun" Crikvenica, ŠRK "Oslić" Selce, ŠRD "Lovrata" Dramalj, ŠRD "Tunera" Jadranovo, ŠRK "Čikavica" Šilo, Jedriličarsko društvo "Val", Jedriličarski klub „Jadro“ Selce, KPA "Crikvenica", Vaterpolo klub „Crikvenica“.
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, Lučka kapetanija ispostava Crikvenica, Županijska lučka uprava Krk, "Eko-Murvica" d.o.o.

Detaljnije informacije o 110. Plivačkome maratonu Šilo-Crikvenica možete pronaći u Propozicijama koje vam šaljemo u privitku i na web stranici www.rivieracrikvenica.com, a sve novosti redovito pratite i na Facebook stranicama Plivački maraton Šilo – Crikvenica i Crikvenica – Croatia.

Podržite najstariji plivački maraton na Jadranu! Čeka vas pozitivno sportsko ozračje i opuštena zabava!
Vidimo se 15. kolovoza u Crikvenici!

 


Top