Po prvi puta održan zajednički svečani prijem učenika generacije srednje i dviju osnovnih škola
Objavljeno: 10.07.2020.
Ovog četvrtka, nakon izazovne školske godine koju je sa sobom donijela pandemija korona virusa, uručena su priznanja učenicima koji su se kroz svoje osnovnoškolske i srednjoškolske dane isticali po svojoj izvrsnosti, posvećenosti i mukotrpnom radu.

U dvorani Zora, zbog poštivanja epidemioloških mjera, po prvi put okupile su se Osnovna škola Vladimira Nazora, Osnovna škola Zvonka Cara i Srednja škola dr. Antuna Barca kako bi njihovim najboljim učenicima bila uručena priznanja i srebrnjaci Petar i Katarina Zrinski s geslom „za obitelj i domovinu“ kao nagrada za njihov trud i zalaganje.

Svečana podjela nije bila posebna samo zbog zajedničke dodjele nagrada već je dvorana Zora od sada bogatija i za novu tehničku opremu.

Ispred Grada Crikvenice na svečanosti su sudjelovali gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina te njegove zamjenice Ivona Matošić Gašparović i Silvia Crnić. Gradonačelnik je pozdravio sve prisutne te je čestitao učenicima što su ostali dosljedni i uporni u svome radu i time zaslužili svečanu dodjelu svjedodžbi i srebrnjaka. Istaknuo je brojne projekte koje Grad Crikvenica provodi kako bi djeci i mladima bilo osigurano što ljepše djetinjstvo, bolje školovanje i provođenje slobodnih aktivnosti u gradu Crikvenici. Na jesen kreće dogradnja i adaptacija škole i vrtića u Dramlju, a u fazi projektiranja je i dječji vrtić u Gornjem Kraju nakon čega slijedi i ishođenje dozvole za gradnju, premijerno je najavio gradonačelnik Damir Rukavina.

Gradonačelnik je priznanja i srebrnjake dodijelio dvama učenicima generacije Osnovnih škola Zvonka Cara i Vladimira Nazora i pet učenika Srednje škole dr. Antuna Barca te zahvalio i njihovim razrednicima.

Učenici generacije:
KARLO BRKIĆ - učenik generacije Osnovne škole Vladimira Nazora, razrednica Daliborka Todorović
TEA MATAIJA - učenica generacije Osnovne škole Zvonka Cara, razrednica Alison Mavrić
LOVRO TONKOVIĆ - smjer opća gimnazija, razrednica Rajka Domijan
MARTINA BAČIĆ - smjer hoteljersko turistički tehničar, razrednica Mirela Todorović
KARLA ANTIĆ - smjer ekonomist, razrednica Iva Suden
CLAUDIA ANDROČEC - smjer kuharstvo, razrednik Darije Dragičević
MIRNES BEGIĆ - smjer vodoinstalater, razrednik Darije Dragičević

Simbolični pokloni kao znak pažnje i zahvalnosti za trud i rad bili su dodijeljeni i ravnateljicama dviju osnovnih škola – gospođi Deani Čandrlić Zorica i gospođi Desiree Pečaver te ravnatelju srednje škole gospodinu Arsenu Badurini.

Pri kraju svečane dodijele učenici, roditelji i njihovi razrednici i ravnatelji pozvani su na fotografiranje ispred zgrade Stare škole nakon kojeg su se uputili na slatku zakusku u kavanu „Toš“.

 


Top