Tiskano izdanje vodiča kroz pripremu gradilišta i ograničenje građevinskih radova u vrijeme turističke sezone
Objavljeno: 01.07.2020.
Grad Crikvenica do sada je izdao Vodič kroz potpore i prava djece i mladih, Svod za mlade, Vodič za privatne iznajmljivače te Vodič za poduzetnike, a ove godine izdan je i Vodič kroz pripremu gradilišta i ograničenja građevinskih radova u vrijeme turističke sezona.  
Kako pravilno pripremiti gradilište? Smije li se i kako koristiti javna površina? Koje radove izvoditi za vrijeme trajanja ograničenja rada? Koje alate koristiti? Odgovore na ova i još mnoga pitanja od sada je moguće pronaći upravo u Vodiču kroz pripremu gradilišta i ograničenje građevinskih radova u vrijeme turističke sezone.

Vodič je, kao i svi prethodno navedeni, nastao kako bi se svima olakšalo snalaženje  u šumi propisa, ali i s ciljem da se daju odgovori na pitanja iz prakse koja se najčešće javljaju. Pripremljen je kratak pregled najvažnijih obveza prilikom gradnje, dogradnje ili rekonstrukcije objekta ili njegova uređenja kao i za vrijeme trajanja ograničenja radova.    

Turistička sezona svake godine donosi nove izazove i nova promišljanja. Kako omogućiti obavljanje građevinskih radova, a ujedno svim sugrađanima i gostima omogućiti miran suživot? Zakonski propisi u ovom su dijelu ograničenja radova vrlo fleksibilni pa u njihovoj primjeni i razumijevanju dolazi do brojnih zabluda. U Vodiču će biti odgovori na većinu pitanja koja su nadležne službe dobivale, sadržaj Vodiča utemeljen je na zakonskim i podzakonskim aktima te sadrži i preporuke za postupanje koje su napisane na temelju dugogodišnjeg postupanja i velikog broja prijava zbog nerazumijevanja postojećih popisa.
Top