Svečano dodijeljeni Ugovori financiranju udruga
Objavljeno: 05.03.2020.
Preko 4,2 milijuna kuna udrugama s područja Grada Crikvenice

Grad Crikvenica ove će godine za rad udruga izdvojiti preko 4,2 milijuna kuna te su navedeni ugovori i ove godine javno potpisani i dodijeljeni. S obzirom da Grad Crikvenica izdvaja godišnje značajna sredstva za rad udruga koje predstavljaju važan segment djelovanja svake društvene zajednice, od prošle godine potpisivanje i uručivanje ugovora održava se javno.

Grad Crikvenica može se pohvaliti velikim brojem udruga i njihovom aktivnošću te su tako dodijeljeni ugovori za 64 udruge iz područja kulture, sporta, tehničke kulture, zdravstva, socijale, odgoja i obrazovanja te ostalih raznih područja. Ove godine sredstva za rad udruga odnosno za redovnu djelatnost udruga povećana su za više od tristo tisuća kuna. Osim redovne djelatnosti i sportskih objekata za koje udruge dobivaju sredstva od Grada Crikvenice, za manifestacije u kulturi i sportu Grad izdvaja još gotovo tristo tisuća kuna.

Svečanost je otvorena mantinjadom, a osim sopilaša u programu su nastupili i KUD Vatroslav Lisinski (nastup djece), tamburaši KUD-a Martin Matetić Jadranovo, zbor KUD-a Neven Selce te ženska klapa sveta Jelena, Dramalj koja djeluje pri KUD-u Jelena.

Na samom početku svečanosti, nazočnima se obratio gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina te se zahvalio udrugama na dolasku i na kontinuiranom radu. Ono što ga je posebno razveselilo je vidjeti veliki broj djece i mladih u udrugama i na dodjeli te je tako pozvao djevojčice KUD-a Vatroslav Lisinski da mu se pridruže na pozornici te da naprave jednu zajedničku fotografiju. Istaknuo je kako mu je jako drago vidjeti da se djeca već od malih nogu aktivno uključuju u rad udruga. Grad Crikvenica nastoji koliko god može pomagati i financirati rad udruga s područja grada te će tako i nastaviti i za drugu godinu još i povećati sredstava koja će izdvajati za rad udruga.

Crikvenica se može pohvaliti i iznimnim sportskim rezultatima te smo od ove godine uveli i dodjelu priznanja Sportski ponos grada kako bismo sve sportaše s područja našeg grada, a koji su sudjelovali na europskim i sportskim natjecanjima nagradili odnosno zahvalili im i čestitali na tom velikom uspjehu. Ovim putem želim zahvaliti svima koji se konstantno trude, a naročito volonterima bez kojih rad udruga ne bi bio moguć, kazao je gradonačelnik Rukavina.

Osim gradonačelnika Damira Rukavine, koji je dodijelio jedan dio ugovora udrugama u sportu, zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović dodijelila je Ugovore udrugama u kulturi, zamjenica Silvia Crnić udrugama sa područja zdravstva, odgoja i obrazovanja, prava nacionalnih manjina, socijalne skrbi i ostalih područja javnih potreba te predsjednik Gradskog vijeća Josip Friš, drugom dijelu udruga u sportu i tehničkoj kulturi.

Ugovori o financiranju udruga s područja grada Crikvenice potpisani su i svečano u dodijeljeni u dvorani Zora, Stara škola.

 


Top