Veljaču u Crikvenici obilježile edukacije za poduzetnike
Objavljeno: 28.02.2020.
Prošle godine Grad Crikvenica započeo je s projektom „Edukacijom do uspjeha“ kojom se nastojalo dati poduzetnicima koji se već nalaze na tržištu rada, ali i onima koji to tek planiraju postati sve informacije koje su im potrebne za njihovo poslovanje.

Tako su obrađivane teme poreza, raznih nadzora i inspekcija, mjera za poticanje poduzetništva od strane institucija, oglašavanja odnosno marketinga i slično.

Edukacije su prihvaćene kao vrlo korisne i poučne te je svake srijede Gradska vijećnica bila dupkom puna. Stoga se odlučilo kako će veljača biti mjesec poduzetnika i kako će se u ovaj projekt ići i ove godine. Projekt je ponovno zainteresirao veliki broj polaznika edukacija.

Kroz četiri srijede u veljači obrađene su mnoge zanimljive teme te se odgovaralo na sva ona pitanja i nedoumice poduzetnika ili onih koji će to tek postati.

Na samom kraju, sve prisutne pozdravila je voditeljica Odsjeka za turizam, gospodarstvo i projekte Snježana Sikirić ispred svog odsjeka odnosno odjela koji je nositelj ovog projekta te je najavila teme i govornike zadnje edukacije.

Četvrti tjedan se govorilo o besplatnom marketingu koji stoji na raspolaganju budućim i sadašnjim poduzetnicima te je došlo vrijeme i za jedan hvalevrijedan primjer iz prakse. Na zadnjoj edukaciji svoju inspirativnu priču ispričala je Filipa Sorko, mlada poduzetnica poznata po izradi keramičkih šalica „Chia Cups“ koja je uz pomoć društvene mreže – Instagrama osvojila svoje obožavatelje diljem Hrvatske, ali i izvan Lijepe naše i našeg kontinenta. Svojom je pričom uistinu pravo nadahnuće da je moguće uspjeti uz veliki trud i volju.

Na samom kraju, prikazan je kratki promotivni videospot kojeg su osmislili učenici srednje škole dr. Antuna Barca u Crikvenici i to: Lara Hlača, Bruno Butorac, Tara Butorac, Arijana Pjanić, Karla Antić i Leonarda Jadro pod vodstvom svojim mentorica, profesorica Neti Manestar i Blaženke Ivić Popović. Od Grada Crikvenice su kao nagradu dobili tablete koje im je uručila zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović te se zahvalila njima, ali i svim polaznicima edukacija. Isto tako, zamjenica je najavila i trodnevnu startup akademiju koja će biti održana na jesen u Crikvenici i o kojoj će biti više riječi kada se datum približi.Organizator ovog projekta je Grad Crikvenica, a suorganizatori su Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci te Srednja škola dr. Antuna Barca u Crikvenici.

 


Top