Lino višebojac u OŠ Zvonka Cara
Objavljeno: 21.02.2020.
Danas smo sudjelovali u jednom odlično organiziranom višeboju pod nazivom LINO VIŠEBOJAC kojeg organiziraju Sportske novosti i Podravka pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Cilj projekta je poticati školski sport, razvijati sportske navike te promicati kulturno stvaralaštvo.

Do sada je u ovom projektu sudjelovalo preko 300.000 učenika iz cijele Republike Hrvatske.

Naša škola, OŠ ZVONKA CARA, predstavnica je naše županije ove godine.

Učenice i učenici od 1. do 8.razreda sudjelovali su u 8 disciplina, a na početku je bila kratka priredba kojom je predstavljena Škola.

Nastupili su Mali zbor, čakavska skupina, recitatorska skupina i Erin Švarc Marinković , članica Plesnog kluba Dance Queen.

U okviru projekta učenici su imali i temu stvaralaštva te je najbolji sastavak na temu "Svijet po mom" pročitala Antonela Frković.

Predstavnici sportskih novosti doveli su nam rukometaše RK Zamet: Valtera Matoševića - proslavljenog rukometnog golmana, sada trener u klubu, osvajača dvije zlatne olimpijske medalje, zlatne svjetske medalje, brončane europske.., Verona Načinovića mladog perspektivnog igrača na mjestu pivota koji je proglašen najboljim juniorskim reprezentativcem Republike Hrvatske i igra za prvu momčad Zameta.

Naš višeboj podržali su i predstavnici našega Grada, za kojega volimo reći da je grad sporta, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu gđa Jasminka Citković i predsjednik Gradskog vijeća g. Josip Friš.

Uz odličnog voditelja, učenici cijele škole su uživali, višeboj je odlično organiziran, sportaši su bili "pomoćnici" učenicima natjecateljima, s Linom koji je bio toliko veseo i plesao s djecom, svi su se željeli fotografirati.

Veron je izabrao KATIU MILIĆ IZ 3.b za svoju "protivnicu" u trčanju, a Valter je izabrao Davida Valkovića za "protivnika" u nogometu.

Najboljom navijačkom skupinom izabrani su učenici PŠ SELCE, a nagradu za najbolje trensparente dobio je 1.b razred.

Po ukupnom zbroju bodova pobijedila je ANAMARIJA STIPEČ iz 7.a i ANTON LEKAJ iz 5.b koji će u svibnju u Koprivnicu na završnicu.

Svi su učenici dobili Lino slatkiše i Lino lade.

Bio je ovo jedan odličan sportski dan.

Osnovna škola Zvonka Cara

Top