Veselo, zabavno i zanimljivo do samoga kraja
Objavljeno: 19.02.2020.
Maškarani se dani polako primiču svome kraju. Uživajmo još neko vrijeme zajedno u zanimljivim doživljajima i događanjima na crikveničkoj rivijeri.

U srijedu, 19. veljače će, u organizaciji Katedre čakavskoga sabora „Kotor“, OŠ Zvonka Cara i Turističke zajednice Grada Crikvenice, u 17 sati u Osnovnoj školi Zvonka Cara u Crikvenici početi veselo „Čakavsko maškarano zapolne“. Nastupit će djeca iz crikveničkih osnovnih škola Zvonka Cara i Vladimira Nazora, područnih škola iz Dramlja, Jadranova i Selca, Dječjega vrtića „Radost“ Crikvenica, škola Josipa Pančića iz Bribira, Jurja Klovića iz Triblja, Ivana Mažuranića iz Novoga Vinodolskoga te djeca iz „Biblica“. Bit će to osmo po redu zabavno poslijepodne, „lipi čakavski maškarani program“ u društvu tradicije, čakavštine i njezinih najmlađih ljubitelja i promotora.

Nezaobilazna maškarana stanica u subotu, 22. veljače, je Gornji kraj u Crikvenici, gdje u 10 h počinje Maškarani boćarski turnir, a u 15 h veselo tradicionalno maškarano druženje, oboje u organizaciji Boćarskoga kluba „Gornji kraj“ i Udruge za očuvanje narodnih običaja „Gornji kraj“.
U 20 će se sati na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici održati dizanje mesopusta „Profitka“, koji će ondje provesti svoje posljednje dane i čekati suđenje.

Još je jako malo vremena ostalo za iskoristiti posebnu ponudu i popuste u „Veseloj maškaranoj škrinjici“, o čemu se detaljnije može pročitati na letku Maškara 2020. i www.maskare.net.
Sve maškarane novosti pratite na www.maskare.net, www.rivieracrikvenica.com te Facebook stranici Maškare Crikvenica, koje će vas podsjećati i na sve drage maškarane uspomene.

Uživajte s nama na maškaranoj crikveničkoj rivijeri!

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice
Suorganizatori: „Fine Food“, „Eko- Murvica“ d.o.o., „Jadran“ d.d.
Suradnici u organizaciji: Udruga umirovljenika Grada Crikvenice „Sunce“, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske, udruge za očuvanje narodnih običaja „Duga“, „Gornji kraj“ i „Matkovići“, Udruga „Kušac“, Katedra čakavskoga sabora „Kotor“, OŠ Zvonka Cara Crikvenica, Društvo „Naša djeca“ Grada Crikvenice, Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske
Pokrovitelj: Grad Crikvenica
Sponzori: „Adrialin“, „Adrenalin park“, Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, Pavlomir, Hotel „Marina“ Selce, Ronilački centar „Mihurić“, „Marinero Tours“, „Hyper Dizajn“, „Lidl“, Hostel „Karlovac“, Županijska lučka uprava Crikvenica
Medijski pokrovitelji: Narodni radio, 24 sata, Tunera Info, Radio Rijeka

 


Top