Prepun grad na otvaranju Crikveničkog Adventa
Objavljeno: 02.12.2019.
Ovog je vikenda Crikvenica uistinu bila posebno mjesto – mjesto početka predivne božićne čarolije.

U subotu u 18:00 sati su tradicionalno upaljene božićne lampice, a simbolično ih je upalila zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović.

Zasvijetlile su tada sve adventske lokacije od Preradovićeve ulice, Adventskog parka koji je pretvoren u šumu Djeda Božićnjaka, klizališta i cijelog Trga Stjepana Radića, predivnog adventskog kalendara na zgradi Stare škole te još mnoštvo divnih lokacija i kutaka za fotografiranje. Sve mališane razveselio je Djed Božićnjaka koji ih je strpljivo čekao u svojoj kućici te maskota Lina koji je klizao na Ledenoj Morskoj bajci i dijelio slatkiše posjetiteljima.

Već prvog dana pokazalo se da je preseljenje adventskog epicentra u Preradovićevu ulicu pogođen potez. Topla atmosfera, svjetlije okruženje no u adventskom parku, ulica okićena s ukusom, adventske kućice…

Na samom otvorenju odličnu atmosferu napravili su grupa Trend i Dalmatino, a svakog dana adventska Preradovićeva ponudit će događanja za sve generacije.

Nedjelja je bila rezervirana za tradicionalni Adria Advent Maraton u sklopu kojeg je održana i Utrka šapa, odnosno trka sa kućnim ljubimcima koja je svake godine veoma atraktivna.

U popodnevnim satima, Preradovićevom ulicom su zavladali zvuci tambura uz Tamburaški sastav „Novi“.

Vjerujemo da ćete biti u Crikvenici i na drugom adventskom vikendu uz pregršt iznenađenja koja smo pripremili!

 


Top