Svečano savjetovanje gradova i općina - prijatelja djece
Objavljeno: 25.11.2019.
U Zagrebu je u utorak, 19. studenog, održana svečanost povodom 20 godina akcije “Gradovi i općine prijatelji djece” u organizaciji Saveza Društva Naša djeca Hrvatske.

Svečanost je otvorila predsjednica Saveza DND, prof.dr.sc. Aida Salihagić Kadić, a okupljene je u ime gradonačelnika pozdravio pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, Ivica Lovrić, Marijana Šalinović ispred Ureda UNICEF-a za Hrvatsku. Svečanosti je nazočila i državna tajnica iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, Sanja Putica. Predstavljen je i film „20 godina nam je tek“ redatelja Marija Kovača u kojem su prikazani gradovi: Čakovec, Zabok, Ravna Gora, Opatija i Zagreb.

Gradovima koji su prijavili svoje Naj-akcije u 2019. godini, a ove ih je godine bilo 55, dodijeljene su povelje i pohvale, a izabrane su i 3 naj-akcije u novim kategorijama. Grad Crikvenica ove godine je prijavio akciju ''Ples kao anti-stres'' u organizaciji Centra za pružanje usluga u zajednici Izvor Selce te je tom prilikom dobio Pohvalu za uspješno provedenu Naj-akciju kojom je poboljšan i uljepšan život djece Grada Crikvenice. Pohvalu su preuzele djelatnice Centra Izvor Selce, trenutna voditeljica Odjela za poludnevni boravak, odgajateljica Margareta Brozović Devčić i članice Stručnog tima, socijalne radnice Ivana Azinović Vukelić i Petra Verbanac.

 


Top