Izvješće Smotra dječjeg stvaralaštva
Objavljeno: 09.11.2019.
Društvo „Naša djeca“ iz Crikvenice i ove se godine odazvalo 23. po redu Smotri dječjeg stvaralaštva "Radost, igra i stvaralaštvo djece", koja se održala 19. listopada 2019. godine u Općini Tuhelj.

Veliki odaziv, čak 19 društava „Naša djeca“ iz cijele Hrvatske s preko 500 djece i njihovih voditelja, uljepšalo je i uveselilo ovaj lijepi zagorski kraj te se ispunjeni novim iskustvima, lijepim uspomenama i prijateljstvima vratili svojim kućama.

Za voditeljice DND Crikvenica, Martinu Plovanić, Branku Cvija i Mirelu Čandrlić Matahlija bilo je to također jedno novo i lijepo iskustvo puno zadovoljstva, tim više što su za svoj rad i kreativnost koju prenose djeci dobile značajne pohvale.

Dječji forum i djeca vrtićke skupine u svom scenskom nastupu izvela su program „Dječja prava, hoću“, autora Emila Paravine, a u narodnim nošnjama prikazala tradiciju i običaje crikveničkoga kraja uz simbolično dijeljenje ružmarina i lovorovih vjenčića. Djeca plesne skupine izvela su klasični ples „Sing me to sleep“, autora Alana Walkera.

Grad Crikvenica pokrovitelj je i sufinancirao je ovu manifestaciju.

 


Top