Djeca u sklopu održavanja dječjeg tjedna posjetila gradonačelnika Grada Crikvenice
Objavljeno: 09.10.2019.
U sklopu Dječjeg tjedna gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina i njegova zamjenica Silvia Crnić primili su djecu iz osnovnih škola i vrtića.

Gradonačelnik je predstavio djeci rad gradske uprave, projekte i planove za budućnost te se posebno osvrnuo na sve one aktivnosti kojima se Crikvenica iz dana u dan trudi biti što bolji Grad prijatelj djece.

Gdje god dođete u Hrvatsku, o Crikvenici se lijepo priča, govori se o Crikvenici kao o gradu u kojem se lijepo živi i puno gradi. Trudimo se zadržati ljude u gradu kroz brojne mjere, dodao je gradonačelnik Rukavina. Crikvenica je grad turizma, ali trudimo se pokrenuti i druge projekte koji će ponuditi nove mogućnosti, rekao je gradonačelnik Crikvenice. Podsjetio je i na uređenje vrtića i škola, ulaganja u brojna dječja igrališta i ostale sadržaje za djecu te najavio uređenje otvorenog bazena i gradnju zatvorenog bazena povezavši to i sa velikim ulaganjima u sport koja će u narednim godinama i narasti. Jedan od glavnih ciljeva ulaganja u sport zasigurno je taj da što više djece s područja grada Crikvenice sudjeluje u sportu.

Nakon kratkog obraćanja gradonačelnika i zamjenice koja se još detaljnije osvrnula na sadržaje za djecu te pronatalitetne mjere kojima Grad pomaže roditeljima, došao je red i na pitanja djece koja su došla posjetiti gradonačelnika. Zamjenica Crnić je poručila da su djeca važan dio crikveničke priče. Pratimo vas nagradama i stipendijama, a pokušavamo prepoznati što bi vi željeli vidjeti u gradu te prema tome i ići, rekla je Crnić.

Među trinaestero djece našli su se i novoizabrana dječja gradonačelnica Leona Bončić i predsjednica dječjeg Gradskog vijeća Antonia Grbčić.

Hanu Malnar iz OŠ Zvonka Cara je zanimalo hoće li Crikvenica dobiti skate park, a zamjenica Crnić je najavila uređenje skate parka u sklopu skorog cjelovitog uređenja glavne gradske plaže, i uz to još mnogih sadržaja za djecu.

Antonia i Hana su se zahvalile gradonačelniku i zamjenici na besplatnim udžbenicima koje su ove godine dobili, za uređenje škola te za novu školsku sportsku dvoranu osnovne škole Zvonka Cara i svemu onome što Grad radi i gradi za djecu.

Lucija Kostelić je poželjela da područna škola Selce dobije mini sportsku dvoranu. Zamjenica Crnić je najavila skoro uređenje novog velikog dječjeg igrališta kod škole i vrtića u Selcu.

Čuo se ovdje i glas malih vrtićaraca iz vrtića iz Dramlja, koji su poželjeli da se njihov vrtić uredi te da se obnovi i igralište u vrtiću. Zamjenica Crnić najavila je kako je u planu uređenje vrtića u Dramlju te da će kao i obnovljeni vrtić u Crikvenici, i dramaljski vrtić uskoro zasjati punim sjajem.

Djeca su se uz ugodan razgovor s gradonačelnikom okrijepila zdravim grickalicama i voćem te je po jedan predstavnik osnovnih škola i vrtića darivao gradonačelnika prigodnim poklonom.

 


Top