Akcija dobrovoljnog darivnja krvi za srednjoškolce i darivatelje 65+ godina
Objavljeno: 18.04.2019.
GDCK Crikvenica je, u suradnji s Transfuziološkom službom KBC-a Rijeka i Srednjom školom Dr. Antuna Barca Crikvenica, organiziralo posebnu akciju darivanja krvi za maturante i profesore SŠ Dr. Antuna Barca.

Akcija se održala u maloj školskoj dvorani, i na akciju se odazvalo ukupno 15 darivatelja, te je njih 6 uspješno darivalo krv, od čega dvije nove darivateljice: maturantica Jelena Britvić, te prof. Andreja Jakubin. Krv su uspješno darivale i slijedeće darivateljice: Ana-Marija Avdagić (3), Matea Ban (3), Martina Debelec (3) i Iris Mrzljak (6).
Akciji je prethodilo edukatvno predavanje koje je održala dr. Snježana Buneta Skorup s Transfuzije KBC-a Rijeka, koja je učenike upoznala s darivanje krvi i postupcima prilikom samog darivanja.

Ova zajednička akcija GDCK Crikvenica i SŠ Dr. Antuna Barca Crikvenica održava se već 4. godinu.

Uz akciju za maturante, GDCK Crikvenica je organiziralo i prvi ovogodišnji organizirani odlazak darivatelja 65+ godina na darivanje u KBC Rijeka. Naime, darivatelji s navršenih 65 godina više ne mogu darivati krv na terenskim akcijama, ali im je to omogućeno do 70-te godina u bolnici. Akciji se odazvalo 7 darivatelja, a krv su uspješno darivali: Marijan Lovrić (139), Dubravko Jeličić (133), Nedeljko Car (128), Vladimir Budimir (104), Ivan Čor (70) i Mato Domijan (39).

 


Top