Svjetski dan zdravlja 07.04. – Izvještaj o provedenim aktivnostima
Objavljeno: 17.04.2019.
GDCK Crikvenica je, već tradicionalno, Svjetski dan zdravlja obilježilo aktivnostima nordijskog hodanja, te besplatnim mjerenjem tlaka i šećera.

Nordijsko hodanje organizirano je u suradnji s KŠR Gorovo iz Opatije, te je okupilo petnaestak šetača šetnicom od Kačjaka do Jadranova i natrag, te obilaskom staze oko poluotoka Kačjak. Stručno vodstvo osigurali su partneri iz Gorova, a u Jadranovu su sve šetače dočekale volonterke GDCK Crikvenica koje su organizirale kratku okrijepu prije povratka.

Akcija mjerenja tlaka i šećera održana je u suradnji s udrugom umirovljenika Sunce, a u sklopu susreta umirovljenika s područja PGŽ. Akcija je bila namijenjena svim sudionicima igara, ali i svim građanima koji su htjeli provjeriti svoje zdravlje. Akciji se odazvalo blizu 200 građana i sudionika igara, te su kod manjeg broja utvrđene veće vrijednosti šećera i tlaka, što je jako dobar rezultat budući se radilo, pretežno, o osobama srednje i starije životne dobi.

Obilježavanjem Svjetskog dana zdravlja u 2019. godini željelo se podsjetiti globalnu javnost na poduzimanje različitih akcija potrebnih za ostvarivanje „univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom“. Osim zdravstvenih stručnjaka u takve akcije trebaju biti uključeni i vodeći predstavnici društvenog, političkog i gospodarskog života, nevladine organizacije, mediji i svi oni koji mogu tome pridonijeti u svojoj zemlji.

 


Top