Grad Crikvenica uključio se u akciju Let's clean up Europe
Objavljeno: 09.04.2019.
Grad Crikvenica pridružio se ovogodišnjoj proljetnoj akciji Let's clean up Europe u sklopu međunarodne ekološke kampanje Zelena čistka. U okviru velike akcije Zelena čistka, dana 13. travnja 2019. godine provodit će se Let's Clean up Europe na kopnu i Plava čistka – Let's do it Mediterranean u podmorju naših plaža (Gradsko kupalište Crikvenica i Selce).
Cilj akcije je uključiti što veći broj volontera u organizirano čišćenje, očistiti što više lokacija, osvijestiti sugrađane o zdravim navikama, pravilnom odvajanju reciklabilnog otpada, važnosti čistog okoliša i aktivnog pristupa rješavanju problema.

Volonterska eko-akcija održat će se u subotu 13. travnja 2019. godine, na području svih šest gradskih Mjesnih odbora. Okupljanje sudionika je od 8:00 sati na zbirnim mjestima mjesnih odbora, a sama akcija kreće u 9:00 sati. U privitku ove obavijesti nalaze se i informativni plakati sa točnim mjestima okupljanja po pojedinom mjesnom odboru.

Grad Crikvenica akciju provodi uz pomoć i suradnju gradske komunalne tvrtke EKO-MURVICA d.o.o., Turističke zajednice Grada Crikvenice i svih gradskih mjesnih odbora.

Zelena čistka se u Republici Hrvatskoj provodi od 2012. godine. U posljednjih sedam godina u akciju je bilo uključeno 357.932 volontera a prikupljeno je 29.983 tone otpada iz okoliša. Koordinator akcije za Hrvatsku je Udruga Žmergo.

Grad Crikvenica očekuje odaziv dvjestotinjak volontera s područja grada, a ovim putem se volonteri mole da ponesu pribor koji će trebati s obzirom na mjesta čišćenja, dok će Eko Murvica osigurati vreće za smeće i odvoz otpada te će na mjestima čišćenja biti i djelatnici odjela hortikulture. Nakon akcije čišćenja, za sve sudionike, po lokacijama će biti organizirana okrijepa odnosno hrana i piće te druženje.

U slučaju lošeg vremena, akcija će se održati 27. travnja 2019. godine.

Top