Izabrane dječja gradonačelnica i predsjednica dječjeg Gradskog vijeća
Objavljeno: 24.01.2019.
Grad Crikvenica s ponosom nosi titulu Grad prijatelj djece, a uz mnoge aktivnosti i potpore koje je za mlade kreirao Grad, djeca imaju i svog gradonačelnika i Gradsko vijeće na čelu s predsjednikom Gradskog vijeća.

Tako je nakon provedenih izbora i kandidiranja od strane Osnovne škole Zvonka Cara, Osnovne škole Vladimira Nazora i Glazbene škole koja djeluje pri Osnovnoj školi Vladimira Nazora, 23. siječnja u Gradskoj vijećnici u Crikvenici održana konstituirajuća sjednica Dječjeg Gradskog vijeća.

Sjednicu je vodio predsjednik Gradskog vijeća Josip Friš u prisustvu zamjenice gradonačelnika Ivone Matošić Gašparović te pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu Jasminke Citković koji su se pobrinuli da sve bude transparentno i pravedno. Predsjednik Gradskog vijeća objasnio je djeci detalje oko glasanja, oko njihovih obveza i prava te se nakon toga prionulo poslu.

Svih devet dječjih vijećnika se predstavilo te istaknulo svoje ambicije za kandidiranje za dječjeg gradonačelnika ili predsjednika dječjeg Gradskog vijeća. Redom su se predstavili: Tara Radanović, Hana Butorac, Mateo Domijan, Antonija Grbčić, Leona Bondžić, Hana Malnar, Žan Roko Domijan, Edis Azirović te Mihael Mihalić.

Prilikom predstavljanja svaki od kandidata rekao je nekoliko riječi o sebi te predstavio ono što bi želio u svom dvogodišnjem mandatu promijeniti, za što će se zalagati i što želi u svom gradu osigurati za mlade. Ideja je bilo mnogo, a mora se priznati da su bile i veoma konstruktivne. Tako su djeca najviše priželjkivala više sadržaja za mlade, sudjelovanje u ukrašavanju grada, u smišljanju aktivnosti, postavljanje na trg kamenih klupica, ukidanje članarine za djecu u Gradskoj knjižnici koja sada iznosi 50,00 kuna, više Eko akcija, dječjih radionica, pseću plažu u Dramlju, bazen kako bi se plivanje i vaterpolo mogli trenirati i u zimskim mjesecima te kako bi isti bio na korištenje i za rekreativno plivanje svih građana te isticanje biciklističkih staza.

Svoje kandidature za dječjeg gradonačelnika istaknuli su: Leona Bondžić, Žan Roko Domijan i Edis Azirović, a kandidature za predsjednike dječjeg Gradskog vijeća istaknule su Antonija Grbčić i Hana Malnar.

Nakon glasanja, većinom glasova dječja gradonačelnica postala je Leona Bondžić, a predsjednica Dječjeg Gradskog vijeća postala je Antonija Grbčić, obje učenice sedmog razreda koje su ovim putem pozvane i na sjednicu Gradskog vijeća Grada Crikvenice koja će se održati u ponedjeljak, 28. siječnja u 17:00 sati.

Člana dječjeg gradskog vijeća Mihaela Mihića zamijeniti će  druga kandidatkinja Lucija Kostelić.

 


Top