Izvještaj: Dan Grada Crikvenice
Objavljeno: 16.08.2018.
Ovogodišnji prgram Dana grada Crikvenice započeo je 10. kolovoza i trajat će sve do 18. kolovoza te će se povodom istoga, zabavno-kulturno-sportski program odvijati u svim mjestima grada Crikvenice.

U Dramlju, Crikvenici, Jadranovu i Selcu svatko može pronaći ponešto od sadržaja za „svoj gušt“, a zasigurno je jedan od posjećenijih događaja bila upravo centralna proslava Dana grada Crikvenice, na sam rođendan Crikvenice, 14. kolovoza.

Povodom Dana grada održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Crikvenice na kojoj su dodijeljene i nagrade Grada Crikvenice, i to nagrada Mlada nada za Školsko sportsko društvo „Kaštel“ Osnovne škole Vladimira Nazora za žensku košarkašku ekipu za 3. mjesto na Državnom natjecanju u košarci za djevojčice, četiri godišnje nagrade Grada Crikvenice Nikici Sečenu, Mirjani Klement, Robertu Jurinčiću i tvrtki Saint Alliance d. o. o. te nagrada za životno djelu dr. Marijanu Katunaru. Na svečanoj sjednici gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina pozvao je prisutne da zajednički pogledaju kratki video u kojemu su prikazane investicije i svi važni projekti koje je Grad Crikvenica provodio u protekloj godini.

Svečani dio programa održan je u dvorani „Zora“ u Staroj školi, dok je centralna proslava Dana grada, bez obzira na loše najave vremenske prognoze, u cijelosti održana na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici. U programu je bila predstava za djecu „Hrvatskom u trenutku svakom – avionom, brodom, vlakom“ koja je oduševila sve posjetitelje: one male, ali i one velike.

Nakon predstave za djecu, u svečanoj procesiji gradom je zabljesnulo 1000 svijeća od crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije preko Frankopanske ulice sve do Trga Stjepana Radića na kojemu su u svečanom programu sudjelovali Nina Abramović Dimec uz klavirsku pratnju Vitomira Ivanjeka te crkveni zbor.
Glavni izvođač večeri bio je Marko Tolja uz svoj kvartet, a kao predgrupa nastupio je uvijek raspoložen i raspjevan tamburaški sastav „Mistral“. Crikvenica ove godine obilježava dvije velike obljetnice, 25 godina postojanja lokalne samouprave te 130 godina turizma, a tim je povodom izveden i spektakularni ponoćni muzički vatromet. Nebo je prošaralo tisuće boja uz hitove „Eye of the Tiger“ i „Euforia“, a ovogodišnji vatromet nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Na sam Dan grada Crikvenice gradonačelnik je svim Crikveničankama i Crikveničanima čestitao Dan grada i blagdan Vele Gospe, zaštitnice Crikvenice te je sve sugrađane i goste pozvao da uživaju u nastavku programa Dana grada.

 


Top