„Uplivajmo“ u 108. plivački maraton Šilo - Crikvenica
Objavljeno: 12.08.2018.
Tri, dva, jedan – kreni! Jeste li spremni? Ako ima onih koji još uvijek ne znaju za najpoznatiji plivački maraton u Crikvenici i najstariji plivački maraton na Jadranu, mi ćemo vas obavijestiti.

Početkom srpnja su počele prijave za 108. po redu Plivački maraton Šilo-Crikvenica, a krajnji rok za prijavu bio je 8. kolovoza 2018.

Ovogodišnji broj prijavljenih natjecatelja je rekordan, imamo 490 prijava! Naš Plivački maraton ruši sve vrste granica – od onih geografskih do spolnih i dobnih. Naime, najmlađi natjecatelj ima 9, a najstariji 77 godina. Plivači nam dolaze i s drugih kontinenata, iz dalekih zemalja, kao što su SAD i Australija. Natječu se i obitelji, dva para blizanaca, 78 maloljetnika...

Velik broj rekreativaca natjecat će se uz bok brojnim sudionicima 11. utrke za CRO Cup, koja se boduje za Kup Hrvatske u daljinskom plivanju.

Kao i svake godine do sada, maraton će se plivati 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe, koja je zaštitnica Grada Crikvenice. Dužina plivačke staze iznosi 3500 m. Start natjecanja je u 10 sati u Šilu na otoku Krku, a cilj u centru Crikvenice, na vanjskome zidu Gradskoga plivališta. Svim natjecateljima je osiguran prijevoz brodicama iz Crikvenice na start u Šilo. Kako se maraton boduje za natjecanje CRO-CUP-a Hrvatskoga saveza daljinskog plivanja, za vrijeme natjecanja se primjenjuju njihova pravila, koja provode vrhovni sudac i sudački žiri. Žene i muškarci se natječu istodobno, ali se rezultati ocjenjuju odvojeno, i to u ukupno 18 kategorija.

Molimo natjecatelje da dođu na okupljanje od 7:30 do 8:20 sati na Gradsko plivalište, gdje će preuzeti vrećice s čipovima i potom se uputiti na Velu paladu, na kojoj su brodovi za prijevoz na start u Šilu na otoku Krku.

Ovaj plivački maraton je samo jedna od poveznica između Crikvenice i otoka Krka, turističkih bisera Kvarnera.

Organizator 108. Plivačkoga maratona Šilo-Crikvenica je Turistička zajednica Grada Crikvenice.
Suorganizatori: Crikvenički plivački klub, Vaterpolo klub „Crikvenica“, PŠRD "Arbun" Crikvenica, ŠRK "Oslić" Selce, ŠRD "Lovrata" Dramalj, ŠRD "Tunera" Jadranovo, ŠRK "Čikavica" Šilo, Jedriličarsko društvo "Val", KPA "Crikvenica" i Udruga umirovljenika Grada Crikvenice "Sunce"
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Hrvatska turistička zajednica, Primorsko-goranska županija,
Županijska lučka uprava Crikvenica, Hostel Karlovac, "Eko-Murvica" d.o.o. i "Jadran" d.d. Crikvenica

Posjetite naš 108. po redu Plivački maraton Šilo – Crikvenica i otkrijte koja je tajna njegove dugovječnosti te zašto iz godine u godinu okuplja sve veći broj natjecatelja.
Svim sudionicima želimo puno uspjeha i poslušno more!

Detaljnije informacije o 108. Plivačkome maratonu Šilo-Crikvenica možete pronaći na web stranici www.rivieracrikvenica.com i FB stranici Plivački maraton Šilo-Crikvenica.

 


Top