Prepun događanja treći Adventski vikend u Crikvenici
Objavljeno: 19.12.2017.
Treći adventski vikend posjetiteljima crikveničkog Adventa donio je pregršt događanja na svim lokacijama.

Već u petak je tradicionalni Božićni sajam u Osnovnoj školi Zvonka Cara najavio da će to biti jedan predivan vikend. Djeca su svojom božićnom priredbom i sajmom na najljepši mogući način najavila Božić, a ista atmosfera prenijela se i u Crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije gdje su ženska i muška klapa Kastav sve posjetitelje oduševile svojim koncertom. Za one nešto mlađe, u kasno poslijepodne predstavljene su goranske bajke i legende u prostoru Gradske vijećnice.

Subota je sa sobom donijela jednu novu radost i veselje. Već od jutra u Adventskom su se parku izrađivale šarene kuglice od stiropora, a nakon toga, na predivnoj lokaciji uz samo more, otvoreno je i crikveničko klizalište Ledena morska bajka. Nitko nije ostao ravnodušan na koreografije Zagrebačkih pahuljica koje su svojim vještim pokretima i službeno pustile u pogon Ledenu morsku bajku.

Na Veloj paladi također je bilo veoma zanimljivo uz male vatrogasce, a djeci je poseban doživljaj bio u vatrogasnoj košari se vinuti što više i promatrati sve oko sebe. Potraga za blagom u Adventskom parku razigrala je dječju maštu, a za svako dijete koje je pronašlo blago, bio je spreman i jedan lijepi poklon. Popodnevni program svojim su zvucima upotpunili TS Klamaruša te DJ Boris sa hitovima iz ne tako davnih 70-ih i 80-ih godina.

Nedjeljni program započeo je Božićnim programom mališana u kojem su nastupila djeca Dječjeg vrtića Radost, učenici Osnovne škole Zvonka Cara i Osnovne škole Vladimira Nazora, korisnici Centra Izvor te mladi Crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Park je vrvio dječjim smiješkom i toplim božićnim zvukovima. Topot konja odjekivao je centrom Crikvenice, jer u posjet je došla i kočija koja je oduševljene posjetitelje vožnjom vratila u neka davna vremena. Bila je to jedna atraktivna vožnja kočijom uz samo more.

Još jedan poklon za djecu povodom predstojećih blagdana bila je i kazališna predstava koja se održala u Staroj školi pod nazivom „Princeza i svinjar“.

Sva su djeca koja su bila na predstavi dobila i simpatični poklon, dok je nedjeljno popodne bilo rezervirano za skazanje živih jaslica. Privuklo je ono u park mnogo posjetitelja te još više približilo sam blagdan Božića nazočnima. U živim su jaslica uživali i mladi i stari, a bio je to jedan jako lijepi prizor koji je zatvorio program trećeg adventskog vikenda.

Već od slijedećeg petka se vidimo na predbožićnom vikendu u Crikvenici!

 


Top