Dolazak svetog Nikole i Palačinka`da obilježili drugi adventski vikend
Objavljeno: 11.12.2017.
Već s petkom, 08. prosincem započela su adventska događanja povodom drugog vikenda Adventa u Crikvenici.

U petak je uz glazbeni program otvorena izložba Advent u galeriji, dok je u Gradskoj vijećnici predstavljena knjiga Život može biti lijep spisateljice Ivane Grabar.

Vremenske neprilike skratile su subotnji program te dio preselile u zatvoreni prostor. Tako su pokloni povodom svetoga Nikole za djecu iz Crikvenice podijeljeni u auli Osnovne škole Zvonka Cara na veliko oduševljenje djece koja su se mogla slikati sa Svetim Nikolom i dobiti od njega svoj poklon.

Nažalost, ovoga vikenda nije bilo veoma atraktivne vožnje kočijom ulicama Crikvenice, niti vožnje brodom crikveničkim akvatorijem, ali je nastup plesne skupine Dance Queen koji je trebao biti u subotu, održan u nedjelju. Vrijeme je dopustilo djevojčicama da svojim koreografijama rasplešu Crikvenicu.

Nastup ženske i muške klape Kastav prebačen je na novi termin i u novi ambijent te će se tako održati već ovaj petak, 15. prosinca u Crikvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. Smotra KUD-ova napunila je Gradsku sportsku dvoranu, te su kroz sat i pol vremena programa svojim nastupom smotru uveličali kudovi sa crikveničkog područja.

U nedjelju se održao, sada već tradicionalni festival palačinki – Palačinka'da. Posjetitelji su mogli uživati u finim i slasnim, slatkim i slanim palačinkama koje su za njih pripremili ugostitelji – Beach bar Tunar Selce, Sunce, Ekskluziva d.o.o. te Jadran d.d. Ugostitelji su se potrudili gostima ponuditi najraznovrsnije nesvakidašnje okuse palačinki, a atmosferu su dodatno ugrijali Dino Antonić u jutarnjem dijelu programa te TS Novi u popodnevnom dijelu programa.

Za vrijeme Palačinka'de vozio je i šareni i veseli vlakić svetoga Nikole čija je vožnja bila besplatna. Palačinka'da, nastup plesne skupine Dance Queen i vlakić svetog Nikole uspjeli su uljepšati drugu adventsku nedjelju u Crikvenici.

Nadamo se boljem trećem adventskom vikendu, jer u Crikvenicu ponovno stiže i klizalište Ledena morska bajka!

 


Top