Dodjeljene bespovratne potpore ribarima
Objavljeno: 28.10.2016.

Danas se u Gradskoj upravi održalo svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih potpora iz Programa mjera poticanja razvoja poljoprivrede i ribarstva na području Grada Crikvenice. Interes za dobivanje sredstava iz programa Razvoj ribarstva je bio velik, no samo su tri prijavitelja zadovoljila sve uvjete propisane javnim pozivom – Albin Klement, tvrtka Damasi d.o.o. iz Jadranova i tvrtka Zeus Faber d.o.o. iz Dramlja. Kroz mjeru Sufinanciranje investicija u ribarska plovila, opremu i alate sufinancirat će se nabava ribarskih mreža, akumulatora i konopa. Ukupna vrijednost investicija je 16.969,12 kn, a mogući iznos koji prijavitelji mogu dobiti sukladno Programu mjera je 15.000,00 kn, odnosno 5.000,00 kn po zahtjevu. Ugovorima je ribarima dodijeljeno 14.742,90 kn, sukladno traženim iznosima u podnesenim zahtjevima odnosno maksimalnom mogućem iznosu potpore.

Zamjenica gradonačelnika Grada Crikvenice Silvia Crnić je prilikom sklapanja ugovora čestitala prijaviteljima na dobivanju bespovratnih potpora čija je svrha ribarima dati uvijek dobrodošao financijski „vjetar u leđa“. Grad Crikvenica će i ubuduće podupirati razvoj ribarstva na području našega grada, čiji je razvoj obilježila upravo jaka ribarska tradicija. Izrazila je želju da se ljubav prema moru i ribarstvu prenese i na mlađe generacije kako bi ribarstvo ojačalo, a tradicija se sačuvala.

Ribari se mogu obratiti za pomoć i Lokalnoj akcijskoj grupi u ribarstvu (LAGUR-u) „Tunera“ koji  je posvećen stvaranju, održavanju i poboljšanju radnih mjesta u ribarstvu te zaštiti i dodavanju vrijednosti ribljim proizvodima.


Top