Beerfest oduševio Crikveničane i goste
Objavljeno: 13.09.2016.

Proteklog vikenda svi ljubitelji piva koji su se zatekli u Crikvenici, došli su na svoje. Nakon Dana piva u Karlovcu i popularnog Oktoberfesta i Crikvenički Beerfest mogao bi posatati omiljena destinacija ljubitelja piva. Predstavnica organizatora, zamjenica gradonačelnika Silvia Crnić objasnila je odakle ideja o ovoj novoj, drugačijoj manifestaciji:

Ideja je već dugo postojala, imali smo idealan prostor i želju da našim sugrađanima ponudimo nešto nalik na svjetski poznate festvale piva! Suradnju smo ponudili organiziratorima iznimno uspješne auto manifestacije Gold Point i odlučili organizirati BeerFest Crikvenica.

Ljubitelji piva znaju da su dobitna kombinacija hladna piva i dobar hlad. Vođeni tom logikom, organizatori su festival piva smjestili u hlad i intimniju atmosferu Adventskog parka. Portal od sanduka Karlovačkog piva mamio je goste na ulazak u zonu bezbrižnosti gdje hladno pivo teče u potocima, sline cure od roštilja dok uši guštaju u dobroj glazbi. Kućice u parku pretvorile su se u šankove na kojima se točilo 20+ piva i cidera. Posjetitelji su tijekom dana uživali u hladovini s obzirom da je grijalo za rujan impozantnih 30 stupnjeva. Ipak najživlje je bilo navečer, kada bi se park napunio ljubiteljima gorkog i istodobnoslatkog ukusa. Zrakom se širio miris pivskih kobasica koje su neizostavna delicija na festivalima piva. Uz cijene roštilja po 30 kuna privlačile su i cijene piva pa se tako za samo deset kuna moglo dobiti pola litre hmeljskog užitka.

Sebastijan Car, Marin Paladinić i Dino Vuković, regionalni zastupnici Heineken Hrvatske, odnosno svih proizvoda pivovare iz Karlovca, među najzaslužnijima su za dolazak Beerfesta u centar Crikvenice. Uz napoznatije Karlovačko, Heineken i Laško pivo nudio se i Amstel, a pivopije su istraživale manje poznata, a vrhunska piva: Affligem, Birru Moretti, Edelweiss, Desperados....

Odaziv na manifestaciju također je zadovoljio organizatore.

Kakav bi to bio festival pive bez glazbe? Organizatori nisu sami željeli odrediti tko će biti zaslužan za glazbenu kulisu pa su to prepustili posjetiteljima gradske facebook stranice. Anketom su za trodnevno druženje uz glazbu i pivo odabrani Judette i Dječaci.

 

A. RAVLIĆ


Top