Treće izdanje regate "Trka oko Krka" (9. - 11. rujna 2016.)
Objavljeno: 08.09.2016.

Predstoji nam uzbudljiv i dinamičan sportski vikend. Naime, od 9. do 11. rujna 2016. će se održavati treća po redu međunarodna navigacijska regata krstaša "Trka oko Krka".

Start ove atraktivne regate je u petak, 9. rujna u 19:00 u Novom Vinodolskome, a cilj u Selcu, i to najkasnije u nedjelju, 11. rujna do 14 h. Predviđena je ruta od otprilike 55 nm, a vozi se na relaciji Novi Vinodolski - oko otoka Krka - Selce.

Nakon uspjeha prve i druge "Trke oko Krka", sjajnih reakcija i pohvale publike i natjecatelja, i ove se godine očekuje dobar odaziv natjecatelja. Domaćini, jedriličarski klubovi "Jadro" (Selce) i "Burin" (Novi Vinodolski), kažu kako su dosadašnja dva izdanja regate pokazala dva lica akvatorija, jer prve su se godine natjecatelji nadmetali u pratnji primorske bure, a prošle su godine njihov izazov bili bonaca i kurenat.

Prijave se primaju do petka, 9. rujna 2016. u uredu Regatnog odbora u Novom Vinodolskome (luka), gdje ih je potrebno i osobno potvrditi (najkasnije do 9. rujna u 15 h), a sve informacije mogu se pronaći na web stranici www.yc-jadro.hr.

Start regate se može pratiti s rive u Novome ili s jednoga od turističkih brodova koji će isploviti iz Novog Vinodolskoga i iz Selca. Ne brinite ukoliko ne stignete, jer očekuje vas i live tracking prijenos na portalu Regate online http://www.regate.com.hr/.

Program ovogodišnje "Trke oko Krka":

-petak, 9. rujna - Novi Vinodolski
-od 10:00 - prihvat jedrilica, prijave i podjela uputa za jedrenje
-od 15:00 - pregled jedrilica, postavljanje uređaja za praćenje
-17:00 - sastanak kormilara, otvaranje regate, prigodni domjenak
-19:00 -start navigacijskog jedrenja (sve grupe)

-subota, 10. rujna - Selce
-doček jedrilica u cilju, prigodni domjenak i zabava.

-nedjelja, 11. rujna - Selce
-14:00 - vremensko ograničenje navigacijskog jedrenja
-15:00 -svečana podjela nagrada (u slučaju ranijeg završetka, pomiče se na subotu u večernjim satima ili nedjelju prijepodne).

Teško je odlučiti je li bolji šušur uoči ili nakon regate. Hoće li more biti blagonaklono ili će se igrati s natjecateljima? Tko će odnijeti pobjedu? Svakako nemojte propustiti uzbudljivu i jedinstvenu jedriličarsku poslasticu - treću po redu "Trku oko Krka"!

Organizatori treće "Trke oko Krka" su Jedriličarski klub - Yacht Club "Jadro" - Selce i Jedriličarski klub "Burin" - Novi Vinodolski.

Pokrovitelji su: Grad Crikvenica, Grad Novi Vinodolski, Turistička zajednica Grada Crikvenice, Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski, "Jadran" d.d. Crikvenica, dr. Milan Lončarić, M/B "Mali Marino".


Top