Susret gradonačelnika Damira Rukavine s ministrom turizma Antonom  Klimanom
Objavljeno: 07.09.2016.

Gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina susreo se danas u Crikvenici s ministrom turizma Antonom Klimanom. Razlog ministrovog posjeta Crikvenici je bio razgovor o turističkim razvojnim projektima Grada Crikvenice.

Crikvenica je grad koji se može pohvaliti velikim brojem raznovrsnih plaža, a od nedavno je ponuda podignuta za jednu stepenicu više uvođenjem tematskih plaža. I sam ministar Anton Kliman nedavno je imao prilike upoznati se s crikveničkim plažama za pse jer je svojim dolaskom uveličao svečano otvaranje plaže za pse u Crikvenici. No, Grad Crikvenica nije stao na tome. Osim plaže za pse u Crikvenici, plažu za pse su dobili i Selce i Jadranovo, a uvedena je i šahovska plaža. Stoga je jedna od tema bila i razvoj i tematizacija plaža u kojima je Crikvenica zasigurno među najrazvijenijim gradovima u Hrvatskoj.

Ministar turizma uručio je gradonačelniku Damiru Rukavini tri suglasnosti DUUDI-a koje se odnose na dodjelu materijala i njegovo deponiranje s konačnim ciljem izgradnje novih plažnih prostora. Ono što je posebno Važno i za Crikvenicu jako bitno je svakako suglasnosti na projekt novog groblja u Zoričićima. Njome su se stvorili uvjeti za ishodovanje lokacijske dozvole za novo groblje što je preduvjet da bi Republika Hrvatska mogla pokloniti Crikvenici zemljište veličine 35.000 m 2 za ovaj važan infrastrukturni projekt.

Gradonačelnik Damir Rukavina tim povodom je istaknuo kako je iznimno zadovoljan suradnjom koju je Grad Crikvenica ostavio s DUUDI-jem te zahvalio ministru na susretljivosti. Ministar Kliman izrazi je svoje zadovoljstvo rekordnom sezonom koja je još u tijeku te istaknuo kako je Crikvenica u samom vrhu tj. među najboljim turističkim gradovima u Hrvatskoj.


Top